Kuře na smetaně po staročesku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: nem0cze

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka opláchneme, nakrájíme na nudličky a mírně osolíme. Houby řádně očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí nudličky a na jemno nakrájenou šalotku. Když maso zbělá, přidáme houby a 2 dl vody. Zamícháme a pod pokličkou dusíme až maso změkne.
2
Smetanu z kelímků vylijeme do půllitrové sklenice a rozmícháme v ní hladkou mouku. Ideální je když nevzniknou hrudky, ale to se málokdy podaří. Když maso změklo a skoro polovina vody se odvařila, přilijeme smetanu s moukou. Pokud jsou v ní hrudky, tak lijeme přes síto a propasírujeme co jen jde.
3
Posypeme koprem, zamícháme a vaříme do zhoustnutí omáčky (jen pár minut). Minimální množství kopru je nutné i v případě že ho v jídle nemáte rádi, dává tu správnou chuť celému pokrmu.
4
Podává se s houskovými knedlíky či těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: