• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Kuře a la kachna
    Napište svůj komentář k receptu

    Kuře a la kachna

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kuře a la kachna
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • kuřecí maso celé kuře
      • pivo - černé
      • jablka
      • kmín
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuře a la kachna II.

    Kuře a la kachna II.

    Kuře a la Burgas

    Kuře a la Burgas

    Grilované kuře a la parrilla

    Grilované kuře a la parrilla

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • majda
      majda | 26. 10. 2013 18:40

      Dnes se na to chystám,pak dám vědět. :-*

    • Kristýna 27
      Kristýna 27 | 4. 12. 2011 10:22

      Teda ženy to je přesný :-D Přítel i dcera se olizujou ještě teď :-D 8-)

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 24. 4. 2010 14:02

      Děkuji za recept, šupem zařazuji do našich rodinných. Mé úpravy: celé jablko a půl, do nich zapíchat hřebíček, kuře osolit i zevnitř, pivo (jen 2 dl) přidávat až na poslední půl hodinu pečení kdy zároveň odklopím aby kuřátko mělo kůrčičku. Kuře tak vůbec nezhořklo. Povedlo se velmi. Za 1.

    • Gabriela Hájková
      Gabriela Hájková | 25. 10. 2009 11:40

      doporučuju na kuře dát trochu sádla tak, aby stekla do štávy a nebo přidat ještě trochu sádla jen tak do pokáče, aby se rozpustilo ve štávě. je to hodně dobrý!!!

    • Monika Krausova
      Monika Krausova | 25. 12. 2008 22:04

      dekuji za inspiraci,dnes jsem tento receptik pouzila na slavnostni obed s bramborovym knedlickem a cervenym zelim.. :)

    • Jana Fabiánová
      Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:59

      Tento recept je shodný s Kuřetem na černém pivu, ale musím říci, že pokud nemám černé Krušovice, dělala jsemx-krát na Plzni a vůbec mi nepřipadla chuť nahořklá, spíš na tom černém pivu mi přijde, že je to nasládlé, ale to je věc chuti.

    • Lenka žvouková
      Lenka žvouková | 12. 6. 2008 12:28

      Recept nemá chybu, navíc jsem zkusila podle rad přidat kyselé zelí a manžel se pak jenom olizoval

    • jarmil
      jarmil | 5. 1. 2008 11:32

      Zhořknutí štávy zabráníte tím, že černým pivem začnete podlévat až v cca v poslední půl hodině pečení.

    • Jana Vencková
      Jana Vencková | 28. 10. 2007 19:33

      Pekla jsem o víkendu, místo celého kuřete jsem dělala čtvrtky, do jablíčka jsem zapíchla pár hřebíčků a podlévala černým pivem Krušovice. Do omáčky jsem dala trošku medu..a byla akorát (nebyla hořká). Nám takto připravené maso chutná. Dělám podobně i krkovičku, jen k ní ještě přidávám trošku slaniny. Recept můžu doporučit, hodnotím 1. :-)

    • Anonym
      Anonym | 13. 9. 2007 15:50

      Пользователя сейчас нет на месте

    • tereza
      tereza | 13. 9. 2007 09:40

      skvele k tomu je cervene zeli mnam mnaam

    • Hela -
      Hela - | 11. 9. 2007 15:46

      Nesmíte použít pivo Plzeň. Je hořká a projeví se to na chuti. Jinak můžete podlít desítkou nebo dvanáctkou, je to jedno, ale před tím to pivo ochutnejte. Naopak k hotovému jídlu je Plzeň výborná!

    • Eva Boháčková
      Eva Boháčková | 10. 9. 2007 11:59

      Už jsem to měla a bylo to výborné

    • roman luski
      roman luski | 5. 9. 2007 17:59

      toto kuře je moc dobré

    • Buchy
      Buchy | 4. 9. 2007 19:55

      Paní Helenko, dělám tento recept stejně, jako Vy, jen kuře naplním kysaným zelím ( nemusím vařit přílohu ) a jablko vkládám celé. Hodně zdaru při vaření přeje Buchy

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 3. 9. 2007 10:54

      Taky se mi při prvním pokusu zdálo, že šťáva byla dost nahořklá, možná jsem použila vícestupňové pivo (vůbec mi nenapadlo tento detail řešit). Od té doby kuře peču bez piva, dovnitř kysané zelí, okořenit grilovacím kořením a mletým kmínem, pod kuře cibulku a nasekaný česnek a nemá to chybu.

    • bajram pajo
      bajram pajo | 16. 6. 2007 21:39

      oti mene mi mnogu mal kuro mi bega zenckite ot kuro ne znam oti samo so ke mavnam dva pati vi offff i vega i so da pram mnogu mi e mal kuro kasite nekoj lek za ova ve molam ke vi ja dam fatima za edna vecer

    • Marcela
      Marcela | 11. 5. 2007 14:48

      Dělala jsem několikrát, jablka doporučuji kyselejší a může jich být i víc, ale hlavně černé pivo musí být nízkostupňové, protože při vícestupňovém pivu, jak světlém, tak černém šťáva i část kuřete zhořkne, jinak osolím zevnitř i zvenku, posypu hodně kmínem, trochu opepřím a nakonec přidám lžíci sádla. Teď už kuře tahle jsem nedělala dlouho, protože nemohu sehnat nízkostupňové černé pivo, poslední kuřata bvla právě nahořklá.

    • Anonym
      Anonym | 27. 11. 2006 16:21

      Piva stačí dát 2 dcl (zapomněla jsem do receptu uvést množství). Jablka stačí půlka, dodá zajímavou chuť a vyváží hořkost piva. Dobré je přidat i lžíci sádla. Helena

    • Anonym
      Anonym | 3. 11. 2006 22:38

      Něco jsem musela udělat špatně, kuře jsem pekla bez jablek, podlevala černým pivem, ale zhořklo mi:-( respektive kuře se jíst dalo, ale šťávička byla nepoužitelná, děsivě hořká. Myslíte, že jsem to třeba pekla moc dlouho?

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:09

      Kuře jsem pekla podle tohoto receptu, ale naporcované.Bylo to sice dobré jídlo, ale chuťově nám více vyhovuje "kuře na zelí zase jinak".Přesto dávám za jedna, oceňuji nápaditost receptu.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 24. 9. 2006 21:47

      Lenko, samozřejmě můžeš dělat z kuřete porcovaného, naopak budeš mít kuře rychleji upečené. Já kuře vcelku vůbec nedělám, vždycky rozdělané na čtvrtky, ať je to na jakýkoliv způsob.Pivo dej určitě černé, cukr v něm krásně zkaramelizuje a udělá pěknou kůrčičku.

    • Lenka Muzi
      Lenka Muzi | 23. 9. 2006 22:44

      Jaky by byl vysledek, kdyby kure bylo uz naporcovane ? Neziju v CR a v obchodaku se neda sehnat kure cele. Postup by byl stejny, ze ? Muze mi nekdo poradit ? Predem dekuji.

    • Martina W.
      Martina W. | 12. 9. 2006 11:33

      Dělala jsem to tento víkend, jen to kuře bylo trochu bez chuti. Příště více okořením, jinak to bylo výborné.

    • pavlína
      pavlína | 4. 9. 2006 13:29

      výborné dávám jedničku opět máme další způsob baštění kuřete nebo kachny?

    • Anonym
      Anonym | 30. 8. 2006 13:58

      Není to špatné, ale kachna je kachna. Natožpak husa !

    • Jitka Klučková
      Jitka Klučková | 27. 8. 2006 09:58

      Upekla jsem kuře na světlém pivu a bez jablka a bylo to výborné. Vůně se z trouby linula , jako kdybych pekla kačenku. Výborné.

    • ELA
      ELA | 23. 8. 2006 14:41

      peču také rovnou se zelím. pokud nemám černé pivo, ke konci pečení potřu medem - krásná barva + vůně + malinko sladší výsledek - jako při použití černého piva. Doporučuju!

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 3. 8. 2006 23:14

      Červené zelí jsem použila sterilované

    • Ivana Lédlová
      Ivana Lédlová | 3. 8. 2006 21:56

      Dělala jsem to o víkendu, ale se světlým pivem,protože jsem černé neměla, ale nevadilo to.Chtěla jsem to zkusit s tím zelím uvnitř, ale nevěděla jsem jak na to, když máme rádi zelí hodně nasladko a nemohla bych ho ochucovat během pečení,tak jsem tam dala jen to jablko a bylo to výborný. Jen to budu příště dělat o něco déle, ta hodina byla na kuře málo, moc se neopeklo.

    • Petja Blue
      Petja Blue | 2. 8. 2006 10:10

      To červené zelí dáváte hlávkové nebo sterilované?Zkusím to!

    • patris
      patris | 22. 7. 2006 19:09

      velice dobré. Použila jsem červené zelí do kuřete a bílé jako oblohu.

    • Anina
      Anina | 17. 7. 2006 21:23

      Dobrý recept pro studenější dny.

    • Bob
      Bob | 12. 7. 2006 19:13

      Je to parda. Obcas do toho dam jeste jemne nakrajenoun sunku

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 2. 7. 2006 15:14

      do kuřete jsem vložila 2 střední jablíčka+červené zelí, černé pivo jsem neměla-použila jsem obyč. 10st. pivo - vynikající. Dávám 1

    • Natalie Holá
      Natalie Holá | 17. 5. 2006 19:21

      Výborné

    • pupen Hons
      pupen Hons | 13. 1. 2006 13:08

      Super, paráda! Bašta za vsechny prachy! 1*****

    • Eva P
      Eva P | 7. 11. 2005 15:27

      zkusila jsem variantu s červeným zelím, bylo to super, s bramborovým knedlíkem a pivem ... :-), jablko jsem nedavala, dekuji za skvělý a nenáročný recept!

    • Petr Doubravský
      Petr Doubravský | 6. 10. 2005 14:08

      Dnes to budu zkoušet moc se těším...

    • pupen Hons
      pupen Hons | 28. 6. 2005 21:48

      moooooc dobré!!!

    • Pilence
      Pilence | 7. 3. 2005 10:52

      Tolik "hladovych" pohledu jsem dlouho nezazila... Jedno kure je proste malo!!! Do dutiny jsem dala nejen jablicko, ale i to zeli a zbytek zeli do pekacku. Trochu piva do dutiny a hlavne pod kuratko a po chvili se vsichni sbihali podivat co to tak voni... A jak chutna... Proste jedno je malo!!! Tisice dekovnych dopisu (to mam vyridit), Pile

    • Vladimír Vondrák
      Vladimír Vondrák | 3. 3. 2005 15:16

      Místo jablka zkuste alespoň pět jahod a na závěr na kůrčičku pár kapek slivovice, nechat chvíli odpočnout.Paráda!

    • Janulacek
      Janulacek | 5. 2. 2005 19:36

      My to doma děláme strašně moc dlouho a nemůžeme si to vynachválit!!! Ale dovnitř dáváme červené zelí, které tomu dodá opravdovou chuť. Doporučuji!!!

    • Jaja Jaja
      Jaja Jaja | 29. 11. 2004 14:57

      Skvělé je ještě také rozškvařit slaninu, na ní zesklovatět cibulku, na to rozložit kysané zelí, na to teprve položit kuřátko (uvnitř s jablíčkem či bez), osolit okmínovat, hned na začítku podlít černým pivem a vypékaným sosíkem polévat. Péct tak 25 min přikryté a pak asi stejnou dobu bez poklice. Mňam!!! A do zelí strouhám jablíčko taky. Jako přílhu můžete podávat pravé nedělení maminčiny noky:-) (knedlík je samozřejmě nejlepší)

    • Anonym
      Anonym | 28. 11. 2004 12:02

      Já dávám do dutiny kuřete steril.zelí,nikoliv jablko.Chutná to výborně.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 27. 11. 2004 21:06

      tento recept otiskl bavič Petr Novotný před pár lety ve Vlastě, a získal ho prý od manželky Přemka Podlahy , nedává tam jablko, ale i tak je to vynikající bašta !!! Je to stokrát lepší než kachna, ze které se vypeče akorát hodně sádla a masa na ní moc není.Každý kdo tuhle dobrotu ochutná, děkuje hlavičce která to vymyslela ! Určitě vyzkoušejte !!!

    • Efina
      Efina | 27. 11. 2004 12:35

      Tento recept dělám, kuře uvnitř vysypu drceným kmínem a do jablek zapíchnu pár hřebíčků. Je to skvělé!!!! Baštíme to s rýží :-)

    • Gisela Kumštová
      Gisela Kumštová | 17. 7. 2004 12:08

      je to paráda! Nikde jinde jsem tento recept nenašla jen tady. Tento recept je super v tom, že nemusíme péct mastnou a tučnou kachnu a výsledek je stejný. Né-li lepší. Doporučuji všem!!!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Pečení Oslava Zdravý oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Poctivá zelňačka

    Poctivá zelňačka

    Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

    Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

    Těstoviny s kozím sýrem

    Těstoviny s kozím sýrem

    Citronová bábovka z pomazánkového másla

    Citronová bábovka z pomazánkového…

    Ananasové řezy "Piña Colada"

    Ananasové řezy "Piña Colada"

    Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

    Česneková pomazánka s řeckým jogurtem

    Shepherd's pie (ovčákův koláč)

    Shepherd's pie (ovčákův koláč)

    Vanilkový krém

    Vanilkový krém

    Kuře pečené s jemnou nádivkou

    Kuře pečené s jemnou nádivkou

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    32
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    31
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    26
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    23
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz  To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    To už stačilo! Slováček dal Gelemové nůž na krk

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Nejslavnější vánoční písničky: Pusťte si Sinatru i Neckáře

    Dáma.cz Čepice, klobouky, barety, čelenky, kapitánky: Vybírejte z 50 kousků!

    Čepice, klobouky, barety, čelenky, kapitánky: Vybírejte z 50 kousků!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Zimní děti versus ty letní: Datum narození ovlivňuje zdraví i charakter

    Reflex.cz Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    Maláčové navzdory. Spolek oživuje památky i zaměstnává hendikepované, ale ministryně na ně zaklekla

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Kuře a la kachna
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí