Kulatý jablečný koláč

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechno smícháme a polovinu směsi nasypeme do větší kulaté formy. Na to vložíme omytá a oloupaná jablka nastrouhaná na hrubším struhadle a posypeme je cukrem a skořicí. Na jablka nasypeme druhou polovinu směsi a koláč zvolna upečeme ve vyhřáté troubě 30 - 35 minut. Doufám, že tu tenhle recept ještě není, ale nedávno jsem ho dostala od kamarádky a moc nám chutná, je rychlý a není moc sladký.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 12. 2010 12:46

    Dobrý den, tuk je opraven, jablka nejsou ani ve staré verzi, bohužel.

  • recepty73
    recepty73 |

    9. 12. 2010 12:55

    ...chybějí jablka a tuk je asi taky špatně :-\

  • Klara Liskova
    Klara Liskova |

    2. 8. 2010 21:37

    Vyborna,druhou cast testa jsem nastrouhala na struhadle a posypala s ni jablka.. Vypada to krasne a chutna jeste lepe..

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    27. 3. 2009 09:59

    To viete, Zdenka, niekto má dlhé vedenie...

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    27. 3. 2009 06:23

    Terezo, Vy jste ty komentáře asi nepochopila. Tady nejde o to, že je málo těsta, ale o to, že z 1/2 hrnku mouky, 1/2 hrnku cukru, 1/2 hery a 1 vejce nevznikne drobenka, ale jakási mazlavá hmota. Alespoň to tak většina přispivatelek píše. A vypadá to, že to mnohé z nich vyzkoušely a měly s tím problém.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 3. 2009 18:15

    Blanička, môže to byť tak ako vravíte... len ten môj koláč je na celý klasický plech, a toto je na okrúhlu formu, teda množstvo musí byť menšie. Skúsim a uvidím, či budem dorábať cesto :)))))

  • Blanka Vr.
    Blanka Vr. |

    26. 3. 2009 14:55

    Jo, Terezko, ale vy v receptu uvádíte 4 hrnky sypké hmoty a tady je uvedena jen 1/2 hrnku. Nejde o složení receptu, ale o pravděpodobně špatně uvedený poměr. Já osobně si myslím, že je to jen překlep. Jinak po úpravě bude koláč jistě výborný.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    26. 3. 2009 13:57

    Už dávnejšie som tu pridala veľmi podobný koláč, pod názvom Jablečná pochoutka. Je to na tom istom princípe a je dobrý, takže nevidím dôvod, prečo by tento koláč nebol dobrý a recept mal chybičky. Vyskúšam a potom napíšem.

  • Iva- Ma
    Iva- Ma |

    26. 3. 2009 13:38

    Nevím,zda není lepší upravit autorkou recept,aby to bylo "to pravé ořechové".Je tam nějaká chybička a pro začátečníka může být problémová.A tolik připomínek v komentáři -Moniko T. koukněte na to s kamarádkou :-)))

  • Blanka Vr.
    Blanka Vr. |

    26. 3. 2009 10:47

    Moniko, zkuste si ještě jednou přečíst recept. Myslím si, že tam patří 1 1/2 hrnku mouky. Takto napsaný recept opravdu musí být sladký a strašně mastný.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    25. 3. 2009 21:27

    Těsto je jakž takž sypané jen než se přidá vajíčko a půl Hery je taky strašně moc na půl hrnku mouky.Samozřejmě,že formu jsem vymazala i vysypala a dala dvě velká jablka.Je to prostě katastrofa,nedělejte.Tak jak to napsala Amy je podle mě odpovídající,zkusím.

  • Amy -
    Amy - |

    25. 3. 2009 18:56

    základ drobenkového koláče do kulaté formy 30 cm, spodní a horní vrstva: 200 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1/2 prášku do pečiva, 1 malé vejce, 50 g másla

  • Amy -
    Amy - |

    25. 3. 2009 18:51

    Mám pocit, že mluvíme o jiných hrncích. Pokud dáte půl hrnce na polívku mouky a cukru, tak potom vám to možná s tím vajíčkem udělá drobenku. Jinak neeee.

  • Monika T
    Monika T |

    25. 3. 2009 12:48

    Dámy, recept som po poslednom komentáre vyskúšala znovu, a naozaj neviem kde by mohla byť chyba, keďže mne opäť raz krásne vyšiel. Koláč sa mi nezdal sladký pretože kamarátka tam dala menej cukru, čo som zopakovala, ale myslím, že ani tak nemôže byť nejak extra sladký. Cesto je sypané, švédsky sypaný koláč som zatiaľ nerobila, tak nemôžem porovnať, ale s cestom sa nemôže zle pracovať, pretože je naozaj sypané...Mrzí ma , že máte zlú skúsenosť.:( Ešte podotýkam že forma by mala byť určite vymazaná a vysypaná múkou a tých jabĺk stačia tak 4 kusy.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    25. 3. 2009 11:01

    Autorko Moniko, jak je to teda s tím receptem? Když čtu komentář, tak to vypadá, že jste ho buď nezkoušela a jen ochutnala u kamarádky, nebo jste trošku popletla suroviny?? Podle Zdenky se s takovým těstem nedá pracovat a navíc ..škoda těch drahých jablek. No, hlavně, že se nestalo nic horšího, pokaždý se to holt nepovede, no:)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    24. 3. 2009 19:34

    Nepíšu to ráda,ale musím:v tomto receptu je zřejmě chyba v množství mouky,se Šv.sypaným to nemá vůbec nic společného,strašně sladké těsto a ještě se cukrují jablka,nebylo to k jídlu a jelo do koše.Bohužel,nedoporučuji zkoušet.....

  • Marie L.
    Marie L. |

    24. 3. 2009 14:47

    Koláč bude určitě dobrý, znám ho pod názvem "Sypaný švédský koláč" ale tam bez vajíčka. Dělám ho s letními jablíčky a ta jsou hodně kyselá, takže se to s tím cukrem vyrovná.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    24. 3. 2009 14:36

    Maruško,díky za bleskovou odpověď,šlo to krásně,než se přidalo vajíčko,já nevím,koupila jsem 4 drahá jablíčka,jestli by nebylo lepší je sníst jen tak:-)

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    24. 3. 2009 14:33

    Jo a autorka píše,že není moc sladký,no nevím,vždyť je tam stejně mouky jako cukru.

  • Marie L.
    Marie L. |

    24. 3. 2009 14:32

    Myslím, že z těch ingrediencí by mělo být něco jako sypání, ne těsto, ale je tam vajíčko, tak nevím, asi bych to nacupovala, jak se dá. nebo pokladla lžící, ono se to speče, nebojte.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    24. 3. 2009 14:27

    Lidičky,poraďte,mám rozděláno a je to divné,nemá tam být 1 hrnek mouky?Polovinu směsi "nasypeme",no já z toho mám blátíčko,spodní půlku jsem jakž takž rozmatlala,ale jak tam dám tu horní si nedovedu ani představit.Prosím ,rychle....

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    24. 3. 2009 12:56

    Mám skleněnou kulatou formu a jsem s ní maximálně spokojena, je to přesně na půl dávky velkého plechu.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    24. 3. 2009 11:46

    Budu si muset časem pořídit tu silikonovou. Mám už takový plech na muffiny a je to perfektní. Takže s tou starou plechovou nic nezmůžu :(.

  • Jana T.
    Jana T. |

    24. 3. 2009 07:57

    Jani, podobné zkušenosti mám s keramickou koláčovou formou, proto ji používám jen na nepečené moučníky. Peču ve skleněné nebo kovové (obyčejný kulatý plech - žádný nepřilnavý povrch) a teď i v silikonové.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    24. 3. 2009 07:00

    Až budu zkoušet, raději upeču na menším plíšku, protože nemám dobré zkušenosti s koláčovou formou! Nikdy se mi těsto zespodu pěkně neopeče, nevíte, čím to je??

  • Monika T
    Monika T |

    23. 3. 2009 19:34

    Musím sa priznať, že ja osobne som to na celý plech ešte nerobila, mne sa to páči práve v tej okrúhlej forme,a s cestom nie sú žiadne problémy, je to naozaj vynikajúci koláč.

  • zdenka supolova
    zdenka supolova |

    23. 3. 2009 17:40

    Tenhle recept mě zaujal,opravdu stačí z jednoho hrnku mouky na celý plech a nespojí se těsto,myslím,když je tam to vajíčko?

  • Alena Vašicová
    Alena Vašicová |

    23. 3. 2009 15:37

    Je to perfektní buchta, superrychlá. Dá se udělat i s jiným ovocem, případně s více druhu ovoce, nebo i zkombinovat s tvarohem. Většinou peču ze dvou dávek na celý plech.Doporučuji upéct!!!