Krkovička na kečupu

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 150
      g anglická slanina
    • 150
      g šunkový salám
    • 1
      ks kečup - jemný
    • 4
      ks cibule 3-4
    • mletá paprika
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice naklepeme, mírně osolíme, posypeme grilovacím kořením a nakrájíme na menší kousky. Vezmeme přiměřeně velký pekáček, na dno dáme kousek másla a poklademe plátky krkovice. Další vrstvu tvoří anglická slanina a cibule nakrájená na kolečka. Navršené vrstvy zalijeme ochuceným kečupem (kečup, lžička sladké a pálivé papriky, pepř a různé koření dle chuti). Toto poklademe kolečky šunkového salámu a končíme masem.
2
Pečeme asi hodinu, z toho první půlhodinku přiklopené. Tento recept patří u nás k těm nejoblíbenějším. Podáváme s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ElenaJ
    ElenaJ |

    6. 10. 2015 17:55

    Výborný a jednoduchý recept. Jako přílohu jsem dala kuskus a opravdu moc chutnalo. Rozhodně budu vařit znovu!

  • ElenaJ
    ElenaJ |

    6. 10. 2015 17:53

    Výborný a jednoduchý recept. Jako přílohu jsem dala kuskus a opravdu pochoutka. Vřele doporučuji!

  • ledo ledo
    ledo ledo |

    29. 9. 2008 12:19

    Přidávám chválu, bylo to vynikající s rýží i s hranoly a chutnalo to dětem i dospělým.

  • Simona Plechatá
    Simona Plechatá |

    17. 3. 2008 10:29

    Opravdu vynikající. Výbrně ochucené. Tomuto receptu dávám 1* :-)

  • Daniela
    Daniela |

    16. 3. 2008 18:54

    Já dávám na 1kg masa asi 300 g kečupu.

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    28. 2. 2008 20:02

    Prosím! nikde sa nepíše, ako bveľký kečup. Ďakujem.

  • Petra
    Petra |

    28. 2. 2008 13:38

    Opravdu vynikající!

  • Markéta
    Markéta |

    4. 3. 2007 15:51

    Bylo to vynikající, výtečně ochucené. Přítel jen mlaskal, udělil mi pochvalu a prozradil, že měl obavy, když viděl jak to připravuji. Prý se bál těch kombinací krkovička, kečup a rýže :o) Výsledek byl ale skvělý, doporučuji. Budu dělat pravidelně, klidně i s jiným masem..

  • Daniela
    Daniela |

    21. 2. 2007 19:43

    Paní Iveto, když odklopíte pekáček, můžete podle potřeby podlévat.

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    21. 2. 2007 14:15

    Bude to mít k té rýži dost šťávy?

  • Petra W
    Petra W |

    11. 2. 2007 12:32

    Výborné! Manžel říká, ať dám jedničku s hvězdičkou...jen jsem to musela péci o trochu déle prikryté :-)

  • Ota
    Ota |

    25. 6. 2006 13:04

    Skvělé, pochvala mne neminula, dcera si i přidala a to je lepší hodnocení jak medaile. Dík

  • Daniela
    Daniela |

    20. 2. 2006 21:47

    Jsem moc ráda, že Vám chutná a děkuji za pochvalu.

  • Daniela
    Daniela |

    20. 2. 2006 21:40

    milý anonyme, my máme rádi ostřejší jídla, takže já dávám přiměřeně pepř, chili, grilovací koření, papriku sladkou i pálivou. Opravdu záleží na fantazii, na chuti a taky trošku na tom, pro koho vařím.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 2. 2006 21:29

    Paní Danielo, jaké koření dáváte Vy? Děkuji

  • Petr
    Petr |

    16. 2. 2006 18:21

    Moc,dobré,s kořeněním toho kečupu je třeba si vyhrát.

  • Lili m.
    Lili m. |

    6. 2. 2006 17:38

    Výborné a jednoduché, děkuji.

  • Aliska
    Aliska |

    21. 9. 2005 19:24

    Naprosto vynikající a hlavně jednoduché - takové recepty jsou nejlepší. Pochvala autorovi

  • Daniela
    Daniela |

    3. 5. 2005 18:12

    Maido, jsem ráda že Vám chutnalo, ostrý kečup dávám někdy taky, záleží na tom, kdo má rád jak moc ostré.

  • Maida
    Maida |

    1. 5. 2005 18:34

    Skvělé, výborné, dostala jsem doma pochvalu! Ale kousek té pochvaly tedy patří Daniele! (Jen jsem přidala i trochu ostrého kečupu.)

  • Maida
    Maida |

    26. 4. 2005 23:17

    Danielo, dík za odpověď. Už vím, co bude v neděli k obědu!

  • Daniela Tučková
    Daniela Tučková |

    25. 4. 2005 21:16

    Naklepané plátky krkovice rozpůlíme, záleží na velikosti, takže pak jíme menší plátky masa. Porcujeme je takto aby maso pěkně nasáklo tu chuť koření a kečupu. Přeju dobrou chuť.

  • Maida
    Maida |

    24. 4. 2005 17:23

    jen jsem nepochopila postup - plátky krkovice naklepeme, nakrájíme na menší kousky a pak ty plátky klademe do pekáče? Zůstanou ty kotlety vcelku nebo z toho jsou kousky? Díky. Chtěla bych to udělat, ale nevím, jestli budeme jíst plátky masa nebo kostičky.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 4. 2005 22:08

    Tak to mě těší, díky za pochvalu.

  • Olga Jarošová
    Olga Jarošová |

    22. 4. 2005 14:57

    Dnes jsem tento recept vyzkoušela. Bylo to opravdu vynikající.Moc autorce děkuji.