Babiččina krkovička se švestkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: sarka rudlova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 80
      g švestky
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti
    • 200
      ml červené víno
    • 4
      lžíce švestková povidla
    • 50
      ml slivovice Nemusí být
    • 100
      g cukr
    • skořice - mletá
    • ocet Nemusí být či lze nahradit citronovou šťávou
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky spolu s červeným vínem vložíme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny macerovat. Přidáme cukr, skořici, 10 minut povaříme a necháme vystydnout. Plátky krkovice rozklepeme na větší plátky, které poklademe scezenými švestkami. Šťávu si zatím necháme. Plátky přehneme na půlku a sepneme kuchyňskou jehlou, párátky nebo zavážeme nití. Osolíme a opepříme a zlehka na tuku opečeme. Do pekáče nalijeme šťávu ze švestek, na ni položíme plněné krkovičky a vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme zhruba 15-20 minut. Vyndáme z trouby, maso dáme stranou, do vypečené šťávy přidáme povidla a za stálého míchání lehce povaříme. Můžeme ochutit slivovicí, přikyselíme a už jen prohřejeme.
2
Podáváme s opečenými bramborami.
3
Recept je převzatý z časopisu Woman deníku Metro. Z vlastní zkušenosti proto doporučím podávat spíše s knedlíky, krkovice lze nahradit uzeným masem a švestky se nemusí do masa balit, ale připravit zvlášť a pak jen jimi maso přelít.

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    20. 8. 2012 17:48

    Výborné, nebalila jsem do masa švestky, ale jen přelila ,s knedlíkem a mňamka!