• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Králík na houbách (žampionech)
    Napište svůj komentář k receptu

    Králík na houbách (žampionech)

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Králík na houbách (žampionech)
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • králík porce - běhy, hřbet
      • špek
      • 2
        ks cibule
      • 4
        stroužek česnek
      • 4
        stroužek houby čerstvé - lze nahradit (sušené, mražené - jídlo má výraznější chuť nebo žampiony)
      • kmín
      • sůl
      • pepř mletý

    Postup přípravy receptu

    1
    Špek nadrobno nakrájený necháme restovat do sklovata, přidáme porce králíka, restujeme po obou stranách až má zlatavou barvu, ještě na pánvi porce opepříme. NESOLÍME, špek bývá slaný. Porce vybereme a do výpeku přidáme drobně nakrájené cibule, krátce nato rozmačkaný česnek. Restujeme cca 3-5 min. za stálého míchání (pozor na připálení česneku - je pak hořký), aby cibule dostala sklovatý nádech, přidáme porce králíka, zalijeme horkou vodou, aby byly porce ponořené a lehce posolíme. Posypeme kmínem (drceným/celým), jak kdo je zvyklý.
    2
    Vodu dostaneme do varu, pak stlumíme teplotu na min. a dusíme, až jsou porce poloměkké. A přidáme houby! Dosolíme dle potřeby. Červeným vínem můžeme dochutít. Až je maso i houby měkké, maso vyjmeme a šťávu zahustíme trochou mouky a za stáleho míchání (aby nevznikly hrudky) necháme vařit cca 10 minut.
    3
    Podáváme s krupicovými haluškami (jsou výborné), knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami.
    4
    Poznámka: Pro zvýraznění chuti můžeme přilít 1 dcl červeného vína - být však nemusí
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Králík na houbách

    Králík na houbách

    Králík na houbách a hořčici

    Králík na houbách a hořčici

    Bylinkový králík na žampionech

    Bylinkový králík na žampionech

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • fialkakajka
      fialkakajka | 2. 10. 2013 14:11

      jdu ho zkusit :-) vypadá to snadně a chutně ;-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
    Maso Králičí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houby Kmín Králík Pepř mletý Špek Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

    Grilované cukety a lilky v olejovo…

    Bůček na čínský způsob

    Bůček na čínský způsob

    Jednoduché lečo po našem

    Jednoduché lečo po našem

    Bůček trochu jinak

    Bůček trochu jinak

    Rajčatovo-paprikový salát

    Rajčatovo-paprikový salát

    Krkovice na moravance

    Krkovice na moravance

    Vajíčková pomazánka podle dcery

    Vajíčková pomazánka podle dcery

    Pečený pstruh s holandskou omáčkou

    Pečený pstruh s holandskou omáčkou

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    52
    Jablíčková rychlovka
    Jablíčková rychlovka
    45
    Palačinky
    Palačinky
    38
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    32
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    28
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Slavné ženy po padesátce, které se svlékly: Jaké krásky odhalily své tělo?

    Slavné ženy po padesátce, které se svlékly: Jaké krásky odhalily své tělo?

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Králík na houbách (žampionech)
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí