Králík na houbách (žampionech)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík porce - běhy, hřbet
    • špek
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      stroužek houby čerstvé - lze nahradit (sušené, mražené - jídlo má výraznější chuť nebo žampiony)
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špek nadrobno nakrájený necháme restovat do sklovata, přidáme porce králíka, restujeme po obou stranách až má zlatavou barvu, ještě na pánvi porce opepříme. NESOLÍME, špek bývá slaný. Porce vybereme a do výpeku přidáme drobně nakrájené cibule, krátce nato rozmačkaný česnek. Restujeme cca 3-5 min. za stálého míchání (pozor na připálení česneku - je pak hořký), aby cibule dostala sklovatý nádech, přidáme porce králíka, zalijeme horkou vodou, aby byly porce ponořené a lehce posolíme. Posypeme kmínem (drceným/celým), jak kdo je zvyklý.
2
Vodu dostaneme do varu, pak stlumíme teplotu na min. a dusíme, až jsou porce poloměkké. A přidáme houby! Dosolíme dle potřeby. Červeným vínem můžeme dochutít. Až je maso i houby měkké, maso vyjmeme a šťávu zahustíme trochou mouky a za stáleho míchání (aby nevznikly hrudky) necháme vařit cca 10 minut.
3
Podáváme s krupicovými haluškami (jsou výborné), knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami.
4
Poznámka: Pro zvýraznění chuti můžeme přilít 1 dcl červeného vína - být však nemusí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • fialkakajka
    fialkakajka |

    2. 10. 2013 14:11

    jdu ho zkusit :-) vypadá to snadně a chutně ;-)