Kotlety po segedínsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks steaky z kotlety 4-6
    • mletý kmín
    • sůl
    • česnek
    • 2
      ks cibule
    • rajský protlak
    • kysané zelí
    • zakysaná smetana
    • 1
      lžíce paprika sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklepané kotlety osolíme, lehce potřeme namačkaným česnekem, okmínujeme a zprudka osmahneme na tuku. Poté maso vyjmeme, na výpeku zesklovatíme nakrájenou cibuli, pak přidáme mletou papriku a protlak, stáhneme teplotu, vysypeme vymačkané zelí (trocha šťávy může být), dobře promícháme a navrch položíme kotlety. Trochu podlijeme vodou a necháme dusit do změknutí. Když je vše měkké, zamícháme ještě kelímek smetany - už nevaříme.
2
Podáváme s vařenými brambory, šlo by i s bramborovým knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marcela Šepsová
    Marcela Šepsová |

    14. 2. 2007 15:02

    Moc dobré, manžel si pochutnal.S bramborem to nemělo chybu.