Kokosový dort s vaječným koňakem

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 2
      ks vejce
    • 10
      g cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 50
      g škrobová moučka
    • 75
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Na náplň
    • 15
      plátek bílá želatina
    • 500
      g tvaroh
    • 125
      g kokosová moučka
    • 275
      ml vaječný koňak
    • 75
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 600
      ml smetana
    • 100
      g rybízová marmeláda
    • 4
      ks kiwi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. Troubu rozpálíme na 180 °C. Vejce rozšleháme ve 3 lžících vlažné vody, přisypeme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se úplně nerozpustí. Do pěny přisypeme kakao, škrobovou moučku, mouku a kypřící prášek. Pečlivě vymícháme tak, aby nikde nebyly žádné hrudky. Těsto nalijeme do formy a pečeme 25 minut. Hotové je necháme vychladnout a teprve potom opatrně sejmeme okraj formy. Korpus překrojíme na dva pláty a vrchní přeneseme.
2
Náplň: Želatinu rozpustíme ve vodě. Kokosovou moučku nasucho opražíme. Utřeme tvaroh spolu s vaječným koňakem, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Do krému vmícháme dvě třetiny kokosu. Do tvarohového krému nejprve vmícháme 2 lžíce želatiny a potom i zbytek. Našleháme tuhou smetanu a lehce ji vmícháme do želírujícího krému.
3
Dokončení: Spodní korpus potřeme rybízovou zavařeninou (pokud je hustá, rozehřejeme ji) a nasadíme okraj formy. Na korpus rozetřeme větší část tvarohové náplně a uložíme do chladničky. Asi po 15 minutách by měl být dostatečně ztuhlý, abychom mohli sejmout okraj. Navrch položíme druhý korpus a celý povrch potřeme zbylým krémem. Oloupeme kiwi a nakrájíme je na plátky silné asi 5 mm. Obložíme jimi dort a dozdobíme opraženým kokosem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • alena
    alena |

    8. 11. 2013 23:26

    tento recept je z časopisu mám ho doma vystřižený a vubec se mi dort nepovedl :-(

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    19. 7. 2013 17:41

    Panebože,už jste Diano někdy viděla dort z 750 g mouky a 100 g cukru?Jakou to máte doma formu? :-D

  • Blanka
    Blanka |

    18. 2. 2013 11:30

    Prosím Vás, když už napíšete, že to má být asi zřejmě 750g mouky. Máte vůbec představu co Vám vznikne za hmotu, když by jste dala na 2 véjce 750g mouky? Opravdu je lepší někdy přemýšlet.

  • Katka Cheb
    Katka Cheb |

    13. 2. 2013 19:23

    Peču ráda, peču často, ale tohle je naprosto odporné. Krém je řídký, korpus nízký, poměry nesprávné....ani to nemusíté zkoušet :(

  • Renata
    Renata |

    26. 11. 2012 11:02

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Di -
    Di - |

    11. 1. 2009 11:41

    Při tomhle množství surovin opravdu korpus vyšší nebude - to je tak položit jeden plát na dno. Někde jsem už tento recept viděla, myslím ve staré Vlastě. Někdo ho opsal, aniž by vyzkoušel nebo alespoň popřemýšlel.

  • Tereza
    Tereza |

    18. 11. 2006 17:12

    Hlasí se nezkušená kuchařka.Neletěla jsem!Jestli to byl nečí záměr,tak se Vám to opravdu povedlo!Korpus jsem zkusila přesně podle recpetu dvakrát..a pokaždé max.2 cmm výška :( Nebudu se moc rozepisovat,neb jedu na narozeniny a jeste stíhám náhradu.......

  • kv.
    kv. |

    28. 3. 2006 17:34

    Cukru ma byt urcite 100 g? V tom pripade mate urcite v receptu tu chybu, neb tam mate 10 g...

  • Zdeňka z O. Svačinová
    Zdeňka z O. Svačinová |

    5. 2. 2006 12:19

    Množství mouky je určitě správné 75 g,je tam ještě 50 g Solamylu,cukru má být určitě 100 g.

  • Diana
    Diana |

    5. 2. 2006 09:44

    No, vypadá to nádherně, ale v tom těstě musí být zaručeně chyba. Autorka si zřejmě plete gramy s dekagramy.Takže já osobně bych opravila ingredience do těsta na 100 g cukru a 750 g polohrubé mouky.Jinak by z toho přece nemohl být korpus na takhle vysoký dort!Autoři receptů by si měli svůj recept po sobě přečíst, aby tam nebyly žádné chyby, protože pak mystifikují ostatní a především pro začínající kuchaře a kuchařky je to pak velké zklamání!!!

  • Anonym
    Anonym |

    16. 1. 2006 14:48

    VYPADÁTO PĚKNĚ

  • Hana Vařeková
    Hana Vařeková |

    16. 1. 2006 12:40

    Když se dívám na to množství surovin-není tam chyba? 1 dkg cukru, nebo 7,5 dkg mouky - zdá se mi to málo na celý dort.

Abecední seznam: