Kapr na petrželce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg kapr
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka
    • 100
      g máslo
    • 1
      šálek vývar
    • 1
      ks citronová šťáva z jednoho citronu
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      lžička kari
    • 0,5
      lžička muškátový květ
    • 4
      ks rajčata
    • játra z kapra
    • 1
      lžíce sardelová pasta
    • 1
      sklenice bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a hojně pokapeme citronovou šťávou.
2
Na zbytku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, muškátový květ, nakrájená a oloupaná rajčata, játra, sardelovou pastu a víno, krátce podusíme.
3
Porce kapra dáme na talíře, šťávu přidáme k omáčce a procedíme přes síto. Omáčkou přelijeme kapra a podáváme s tmavým pečivem.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.