Játrová paštika III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg játra (vepřová nebo drůbeží)
    • 250
      g slanina zauzené bez bůže
    • 5
      cibule
    • 200
      g mražená zelenina
    • 1
      lžíce sádlo
    • podravka
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • majoránka
    • 1
      ks rohlík
    • 1
      lžíce hořčice a dvě lžíce cikánské omáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na velké pánvi na sádle osmažíme na hrubo nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, vyndáme z pánve a necháme rozpustit a zpěnit nakrájenou slaninu. Na slanině opečeme na nudličky nakrájená játra, kmín, pepř a zprudka orestujeme. Přidáme orestovanou zeleninu a podusíme asi deset minut. Přidáme podravku, muškátový ořech a špetku majoránky. Přidáme hořčici a cikánku a podle množství vody, kterou játra pustila nadrobíme do směsi kousky rohlíku a necháme přejít varem. Směs dáme do kutrovače a rozsekáme na ne úplně hladkou hmotu.
2
Za tepla můžeme mazat na topinky s česnekem a ozdobíme plátky rajčete, nebo můžeme dát hmotu do sádlem vymazané formy nebo misky a nechat stuhnout v lednici. Pak podáváme na plátky nakrájenou s bílým pečivem. Možné je taky přimíchat do směsi sníh ze dvou bílků, formu vyložit plátky anglické slaniny, na ni směs vyklopit a dalšími plátky překrýt. Celé pak necháme asi na 15-20 min. zapéct v troubě a pak necháme vychladnout. Paštika je pak tužší a lépe se krájí. Podáváme opět s bílým pečivem nebo toasty.

Komentáře k receptu

  • JarkaKr
    JarkaKr |

    25. 4. 2012 14:46

    Tuhle paštiku ráda dělám, není drahá (oproti kupovaným játrovkám) a hlavně mi hodně chutná. Když chci ještě víc ušetřit, prostě ji utřu s máslem stejně, jako třeba májku a je to taky dobrý. Díky za recept.