Jablkový koláč obrácený

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks citron
    • 100
      g máslo
    • 100
      g med

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná a napůl rozkrojená jablka, zbavená jádřinců pokapeme citronovou šťávou. Maslo a med za stálého míchání rozehřejeme a necháme spojit a přidáme jablka rozkrojenou plochou nahoru a na mírném ohni asi 5 minut povaříme.
2
Tuto směs pokud ji neděláme přímo na pekáči můžeme přendat opatrně do formy a jablka přikryjeme rozváleným lískovým těstem. Po stranách těsto přitiskneme a povrch propícháme vidličkou. V předehřáté formě pěčeme asi 20 minut při 200 °C. Po upečení opatrně vyklopíme na tác, těstem dolů. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.