Hruškový koláč a vanilkovým medem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g lučina
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 55
      g cukr krupice + lžička navíc
    • 35
      g rozinky
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g listové těsto
    • 2
      ks hrušky na tenké plátky
    • 50
      g máslo
    • 175
      g med
    • 1
      ks vanilkový lusk semínka
    • moučkový cukr k posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tvarohovou náplň smícháme prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečícím papíře do obdélníku 35x25 cm a společně přeneste na plech.
2
Konce těsta mírně srolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete náplň a uhlaďte ji. Navrch naskládejte plátky neoloupaných hrušek. Jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc.
3
V troubě rozehřáté na 200°C pečte dozlatova 20 minut.
4
Mezitím udělejte med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k bodu varu.
5
Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
6
Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: