Hovězí na badyánu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks badyán hvězdička
    • 1
      lžička zázvor
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • olej
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, cibuli na malé kostičky. Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, přidejte kostky masa a opečte, přidejte koření a sojovku, zalijte vodou a podle chuti případně osolte. Já vařím v papiňáku asi 30-45 minut. Podle potřeby zahustím solamylem. Nezapomeňte vyndat badyán před podáváním.
2
Vhodná příloha je rýže nebo knedlík. Maso má zajímavou chuť a vůni po badyánu.

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    10. 5. 2010 08:57

    Jaroslave, dá se koupit i sojovka bez přídatných látek (např. Kikkoman) :-)

  • Jaroslav Filip
    Jaroslav Filip |

    7. 5. 2010 12:25

    Jídlo je to vynikající, dělám ho už dlouho, ale proč, proboha, do všeho cpát takový hnusy jako sojovky, Magi, worchester!!! Nechápu ...