• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Haškův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Haškův guláš

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Haškův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hovězí maso
    • 300
      g vepřová plec
    • 300
      g cibule
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • paprika - sladká
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • feferonka
    • chleba strarý skrojek - na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na oleji dohněda, přidáme kmín a rajčatový protlak a restujeme základ. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky a restujeme ho v základu, až pustí šťávu. Posypeme paprikou a znovu krátce restujeme. Zalijeme vodou a dusíme až maso změkne. Teprve potom přidáme na kostky nakrájenou vepřovou plec a vše znovu dusíme až je maso měkké. Zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem, dochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, feferonkami a dle chuti popepříme a osolíme. Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 11. 9. 2007 20:12

    Opravdu výborný gulášek, moc jsme si na něm pochutnali.

  • Jan Lehmann | 17. 5. 2006 08:58

    Je to skutečně vynikající recept,když jsem dělal kuchařinu na Vysočině,tak mě to naučil starší kuchař.Mohu jen doporučit dvě vylepšení.1-když budete přidávat hov.maso přidejte spolu s ním česnek nakrájený na plátky!!2-při servírování ještě k cibuli přidejte sterilovanou červenou kapii.Přeji všem dobrou chuť.

  • Radim Kolarsky | 22. 12. 2005 02:01

    Nadhera! Povedlo se! Stejne tak jako predchazejici komentar, i me se povedl perfektni gulas bez sacku od Knorra. Trochu jsem si recept upravil: misto feferonek jsem pridal mletou cervenou chile papriku. Je to lepsi pro barvu a doda to gulasi lepsi riz nez feferonky (ty jsou podle meho moc slabe). Cerveny chile prasek se da koupit v kazdem obchode kde prodavaji mexickou kuchyni (napr. Tesco). Zadruhe jsem k duseni nepouzil vodu, ale lahev piva (v duchu Jaroslava Haska samozrejme), coz dalo gulasi este vic robustnostni a i chute. Zdravi,-- Radim

  • Xym | 17. 10. 2005 17:37

    Tento gulas robievam velmi casto, je velmi chutny a jednoduchy na pripravu. Na zaver este pridavam na kocky pokrajane surove zemiaky a varim do zmaknutia, krasne gulas zahustia.

  • Alexandra Seif | 25. 7. 2005 17:22

    Bomba,podařil se mi můj první guláš bez toho, abych do něj dala cokoli umělého / kupované sáčky se se šťávou k mjasu ap./. Jinak doporučuji do hotového jídla nakrájet ještě pár koleček čerstvé cibule /rada manžela/ a je to fykt vynikající ňamka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Feferonka Hovězí maso Kmín Majoránka Paprika - sladká Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Domácí nutella

Domácí nutella

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Kaviárová pasta
Kaviárová pasta
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Haškův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact