Gulášovka speciál

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: luckymili

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí kližka
    • 250
      g mleté maso (Se solí, česnekem a majoránkou)
    • vepřová žebírka Uzená nebo 2 klobásy
    • 500
      g brambory
    • hovězí vývar (I z kostky dle potřeby)
    • 2
      ks cibule
    • sádlo
    • česnek Drcený
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika
    • majoránka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část hovězího vývaru a dusíme do měkka. Přidáme obrané uzené kosti zvlášť uvařené, nebo klobásku a na kostičky nakrájené brambory. Doplníme vývarem. Až jsou brambory skoro měkké, vhodíme knedlíčky z mletého masa, které jsme předem osmažili na troše oleje a nechali okapat na papírové utěrce. Přilijeme vývar a zavaříme. Podle potřeby zahustíme, většinou není třeba, ale nejlepší kontrolu máme s tmavou hotovou jížkou.
2
Dochutíme několika kapkami maggi, drceným česnekem, pepřem a majoránkou. Vedle talířů můžeme postavit i skleničku s tabascem.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    29. 3. 2007 09:31

    Pracná, ale VÝBORNÁ!!!!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: