Grilované kuře na špejli

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí prsa
    • slunečnicový olej
    • kečup - jemný
    • grilovací koření
    • provensálské bylinky
    • vegeta
    • špejle s hrotem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa jemně nasolíme a nakrájíme na úzké dlouhé nudle. Dáme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, kečupu, provensálského a grilovacího koření a vegety. Možno přidat i chilli, česnekem se taky nic neskazí. Dá se použít i jiná marináda na kuře. Poměr ať zvolí každý podle chuti, olejem doporučuji nešetřit, na ohni se vypeče.
2
Necháme den odležet a potom maso napichujeme na špejle - jako hada. Dávám většinou dvě nudle na jednu špejli a potom je zalomím, aby se pěkně vešly na gril a přitom se daly pěkně držet a otáčet. Je to za chvilku hotové a nevyschne to tolik, jako když se dělají kuřecí prsa vcelku.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    23. 7. 2009 21:35

    chutne a zajimave vypada, dala jsem si k tomu bylinkovou helmansku, kopu zeleniny a desne jsem se nadlabla