Grilovaná ryba s domácími chipsy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g brambory
    • olivový olej
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      ks rajče
    • 4
      ks filety z mořského vlka
    • rukola
    • citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky rozložte na pekáč s pečícím papírem pokapaným olejem, osoleným a opepřeným. Brambory okořeňte i navrchu přidejte pokrájené olivy a kostičky rajčete. Dejte do trouby a upečte dozlatova na vyšší teplotu.
2
Filety z mořského vlka osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu orestujte, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočte a pánev můžete vypnout. Můžete k rybě přidat pár lístků čerstvých bylinek. Nakonec filety zakápněte citronovou šťávou.

RADA: Jak se zbavit zápachu rybinu z rukou i z nádobí?

3
Připravte si ještě jednoduchý salát – rukolu zakápněte olivovým olejem, citronovou šťávou, osolte a opepřete.
4
Mořského vlka podávejte s opečenými chipsy a s rukolovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: