Ferrero Rocher na plechu

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 5
      ks vejce
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 1
      ks kondenzované mléko Neslazené
    • 200
      g máslo
    • 5
      ks tatranka 3 D
    • 100
      g nugeta
    • 100
      g solené arašídy Sekaných
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kondenzované mléko svaříme (cca 2 hodiny). Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, mléko, kakao, mouku. Zpracujeme a lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme cca 20 minut. Do zchladlého mléka, přidáme máslo a vyšleháme.
2
Poté lehce vmícháme strouhané tatranky, nugetu a sekané arašídy. Krémem potřeme piškot, polijeme čokoládou a hustě zasypeme posekanými arašídy. Dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Nejlépe přes noc. Místo mléka lze použít i vanilkový pudink.

Komentáře k receptu

  • Kačenka
    Kačenka |

    23. 11. 2011 19:50

    já když dělám salko řezy tak dávám zkaramelizované salko+ tvaroh a to je bašta salko řezy doporučuji vyzkoušt

  • petra
    petra |

    28. 11. 2010 22:02

    Tak když se tam dava máslo tak tam necpěte tvaroh,do salka tvaroh to sem ještě neviděla.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    28. 4. 2009 12:39

    No smíchat zkaramelizované salko s tvarohem je hnus!!! To se nedivím, že vám to nejelo. Máslo, je máslo. Kdo chce držet dietu, ať to nepeče!!!

  • Michaela Fukarová
    Michaela Fukarová |

    15. 1. 2009 20:58

    Chtěla bych se zeptat, to kondenzované mléko se svařuje přímo v plechovce?

  • zita matejkova
    zita matejkova |

    10. 5. 2007 02:13

    Takže po vyzkoušení tohoto receptu se také přidávám ke zklamaným,ani extra jednoduchý ani chuťově nás nenadchl.Manžel pravil,že kdyby si dal samotnou tatranku tak si pochutná víc a ušetří mi čas na společnou jízdu na kole.Vyjížďka nebyla a koláč nikdo nemusí.

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    9. 5. 2007 10:35

    Musím se přiklonit ke Katce,také jsem o víkendu vyzkoušela a místo másla použila tvaroh,nic moc.Kdybych použila to máslo,tak udělám líp.Ale co,sto lidí,sto chutí :0)

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    9. 5. 2007 10:16

    tak jsem o víkendu zkusila a musím bohužel konstatovat, že nic moc.... místo másla jsem dala tvaroh... Sousedce sice moc chutnal a o recept si řekla, ale mě osobně moc nezachutnal...znám lepší....

  • Magda
    Magda |

    4. 5. 2007 09:52

    Já jsem nesolené vyloupané buráky - balíček 200 gr. kupovala v Plusu.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    4. 5. 2007 09:48

    myslíte, že teď někde seženu nesolené buráky? Třeba i vyloupané? Nakupuju jen v Tescu....

  • Lenka Most
    Lenka Most |

    2. 5. 2007 16:11

    Dělala jsem k 1 máji a musím uznat,že tento moučník měl větší úspěch než samotný oběd a to na bramborový salát s pořádnou flákotou nedáme dopustit:o)nugetu jsem dala tu dvoubarevnou a místo 3d tatranek: 2 arašídové horalky a 3 siesty premium.těsta bylo akorát:na klasický plech.

  • M
    M |

    2. 5. 2007 14:49

    Já dělala na velký plech z této dávky a dobrý.

  • engliš
    engliš |

    2. 5. 2007 12:41

    Katko na velky plech bych dvojitou dávku určitě dala.já pekla v hlubším plechu a těstobylo no tak akorát-nemáme rádi moc vysoké -raději více nádivky:o)))pak to drhne v krku :o)))

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    2. 5. 2007 12:31

    Ještě mi řekněte, jak vysoké je asi to těsto, když se upeče. Krém, tady někdo psal, je prý tak 1 cm. Chtěla bych upéct v pátek a přemýšlím, jestli to na klasický plech udělat z dvojité dávky, díky

  • Květuše
    Květuše |

    2. 5. 2007 10:18

    super,super,super...za jedna

  • Magda
    Magda |

    2. 5. 2007 09:00

    Španě jsem četla a svařila slazený kondenzovaný mlíko. Nepřidala jsem teda už nugetu ať to není super přeslazený. Tatranky jsem použila normální - 3D neměli. Je to moc dobrý, ale s tím slazeným kondenz. mlíkem sladší. Dala jsem proto i míň cukru do korpusu.

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    30. 4. 2007 13:24

    Pekla jsem o víkendu, výborný!! Nestíhala jsem, tak jsem použila do krému místo kond. mléka pudink - ze 400 ml mléka a pudink od dr. Oetkera "smetanovo-vanilková příchuť" - ten má opravdu výbornou chuť, mnohem lepší než obyčejný vanilkový. Trochu jsem snížila množství másla, krém byl přesto super. Ochutnala jsem ho před přidáním tatranek a oříšků - jen pudink, máslo a nugeta - a byl přímo luxusní! Určitě ho použiju i do jiné buchty nebo dortu a zkusím i tvaroh podle komentářů. Jinak když jsem dokončila s přísadami dle receptu, byl opravdu výborný, děkuji za inspiraci.

  • Dáša
    Dáša |

    26. 4. 2007 16:59

    ještě by to chtělo mon cherry :o)to nám taky šmakuje.Ne koláč byl opravdu výborný...jednička.

  • Iva
    Iva |

    26. 4. 2007 06:38

    Skvělé, upekla jsem kolegyním do práce, jen se olizovaly. Mléko jsem uvařila den dopředu, a tak druhý den to byla rychlovka. Díky za výborný recept.Ifka

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    22. 4. 2007 19:22

    Taky jsem dělala z pudinku,3Dtatranky jsem nesehnala ani v Tescu ani v Kauflandu,tak jsem použila Siestu Premium.Byla to dobrota,Nutella do krému je dobrý nápad,použiju ho i jinde.Není to ani přeslazené,fakt povedený recept.Za 1!

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    21. 4. 2007 18:30

    V Ý B O R N É-jak na chuť tak na oko.Příště se pokusím o foto -tentokrát jsem jaksi nestlihla :o)))

  • Marsí
    Marsí |

    18. 4. 2007 09:34

    No když je na tohle tolik chvály, tož to prubnu...jelikož budu na čarodejnice hranatá(40) a pořád uvažuji a zkouším co ještě dobrého gratulantům upéct a jaké jim udělat pomyšlení, tak vyzkouším toto. A jestli to dámy nebude dobré, tak budete mít na jazyku ošpici a ještě se Vám bude škytat....:-)))))))))

  • Jaromíra
    Jaromíra |

    16. 4. 2007 06:38

    Pekla jsem v sobotu, opravdu úžasné, nepřeslazené. Krém jsem dělala s neoslazeným vanilkovým pudinkem. Dají se také použít sušenky Lina, jsou podobné 3D Tatrankám. Jen piškot se mi zdál nižší, příště asi přidám 1 vejce i ostatní ingredience.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    15. 4. 2007 18:49

    Markéto jsem ráda, že chutnalo. Já to jednou zkusila u nějaké jiné buchty a příjde mi to takové odlehčené a není to tak přeslazené.Já tvaroh mám v lednici stále, jelikož hodně peču.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    13. 4. 2007 16:20

    Paní Hanko nedalo mi to a upekla jsem znova-jen s tím že jsem dala do té náplně místo másla tvaroh(klasický v kosce)a jak říkáte je to žůžo :o))díky za tip.

  • Jiřka a dcéra
    Jiřka a dcéra |

    12. 4. 2007 17:46

    dcérka si vyžádala tento recept,tak jsem dnes prubla a samááá chvááála.Moc děkuju.máte moc dobré recepty....

  • Oli
    Oli |

    12. 4. 2007 08:19

    Pudink jsem uvařila klasicky - z jednoho sáčku a půl litru mléka, jen jsem ho neosladila. Po vychladnutí jsem ho smíchala s určeným množstvím (200g) másla, Nutelou a dezertkami. Řezy jsem dělala na takový ten klasický větší plech a vrstva krému byla tak asi kolem 1 cm, pokud by chtěl někdo krému víc, musel by uvařit ty pudinky asi dva. Paní Hano, ten tvaroh do náplně mě zaujal, příště asi vyzkouším:).

  • Anonym
    Anonym |

    11. 4. 2007 19:55

    Prosím,jakou má mléko po uvaření konzistenci,děkuji.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    11. 4. 2007 18:09

    Zkuste do náplně místo másla - tvaroh. Je to úžasnýýýý.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    11. 4. 2007 16:05

    jo, s tim pudinkem by mě to taky zajímalo Oli, kolik mléka na kolik pudinku?

  • Petruše
    Petruše |

    11. 4. 2007 15:41

    Dělala jsem kolegyni z práce k narozeninám a měli opravdu obrovský úspěch.Recept jsem si ale nechala jako tajný :o)))díky moc...

  • Monika V.
    Monika V. |

    11. 4. 2007 15:30

    Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.

  • Monika V.
    Monika V. |

    11. 4. 2007 15:24

    Chci se zeptat. Když místo mléka použiji pudink, v jakém poměru ho mám uvařit? Díky.

  • Romana
    Romana |

    11. 4. 2007 12:22

    Mléko vařím hodinu, stačí to.

  • Renata
    Renata |

    10. 4. 2007 17:18

    řezy měli opravdu moc velký úspěch.dávám jedničku.dělala jsem přesně podle receptu.

  • Oli
    Oli |

    10. 4. 2007 14:44

    Ferrero Rocher jsem o Velikonocích vyzkoušela, místo kondenzovaného mléka jsem uvařila pudink, krém byl krásně jemný, místo Tatranek jsem použila Siestu Premium, navrch jsem dala čokopolevu a nemělo to chybu. Recept není náročný na šikovnost a je opravdu dobrý.

  • Ivffka
    Ivffka |

    5. 4. 2007 10:37

    Paní Markéto,moc velká chvála.Koláč byl výborný...ukládám.

  • Miriam
    Miriam |

    4. 4. 2007 11:40

    Anonyme jak vypadá ta omáčka??popř.kde bych jí měla hledat??

  • Magda
    Magda |

    4. 4. 2007 11:37

    U nás ho mají i v plechovkách (např. v Plusu).

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    4. 4. 2007 11:29

    Katko koukám na to a je to v plechovce a nadpis to máTatra Grand 9 % neslazené mléko.No nechala jsem ho vařit asi 2 hodky klasicky jako slazené kondenzované mléko.já vařím v papiňáku.Pokud chcete kupte to obyčejné kon.slazené.Nic tím určitě nezkazíte.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    4. 4. 2007 10:29

    Markéto, prodává se to neslazené mléko v plechovce? Nebo jak ho svařujete 2 hodiny, v papiňáku? U nás ho mají jen v papírové krabičce.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 4. 2007 17:13

    Vyzkousejte tu karamelovou omacku z Intersparu

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    3. 4. 2007 14:23

    Tak mě napadlo, že by se mohl najít nějaký výrobce toho mléka, aby se nemuselo 2 hodiny vařit a prodávat ho už takto připravené třeba i přiměřeně přiměřeně dražší.

  • Oli
    Oli |

    3. 4. 2007 12:10

    Vypadá to opravdu úžasně, už se mi sbíhají sliny:). Určitě v nejbližší době vyzkouším.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    3. 4. 2007 11:57

    Použít můžete i slazené,já měla doma jen neslazené(dáváme ho pejskovi :o) )tak jsem to sním zkusila karamel to nebyl,ale zhoustlo dost.a výsledek nebyl tak sladký.3d tatranky josu od značky opavia -celomáčené čokoládou sypané oříšky ale použít se dají jakékoliv oříškové.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    3. 4. 2007 11:38

    Taky by mě zajímalo, jak se to neslazené kondenzované mléko svaří...má z toho být karamel? 3D tatranky-to je přímo název (jako třeba čokotatranky), jsou myslím celé polité čokoládou a navrchu jsou ještě oříšky.

  • Ivana Kubátová
    Ivana Kubátová |

    3. 4. 2007 10:41

    prosím prosím co jsou to 3D tatranky? DěkujiIvana

  • Věra
    Věra |

    3. 4. 2007 10:39

    Když je to kondenzované mléko neslazené co se s ním stane při vaření? Když tam není cukr tak nemůže zkaramelizovat!?

  • Martina
    Martina |

    3. 4. 2007 10:38

    Vendulo, neslazené kondenzované mléko - Tatra.

  • Ivffka
    Ivffka |

    3. 4. 2007 10:26

    No bomba ferrero můžem :o)))tohle bude alespoň levnější variace:o)vyzkoušíme....

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    3. 4. 2007 10:12

    Jen jsem viděla název, hned mě napadlo, že je to Markéto od Tebe. Ukládám a zkusím.

  • Vendula
    Vendula |

    3. 4. 2007 09:56

    vypadá to zajímavě-chtěla bych vyzkoušet,jen mě zarazilo to kondenzované mléko-ono se prodává i neslazené??děkuji za odp.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: