Fazole podle Chozého

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček fazole
    • 500
      g vepřové maso (Nejlépe plecko)
    • sušené houby Nebo čerstvé
    • 3
      lžíce kopr (2-3 lžíce sterilovaného, čerstvého méně)
    • tuk (Olej nebo sádlo)
    • 3
      lžíce hladká mouka 2-3
    • 3
      dl mléko
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • koření Dle chuti (staročeské, aromat, pepř)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5 cm, orestujeme na tuku, okořeníme a osolíme dle chuti. Předem namočené fazole přidáme i s vodou, ve které byly namočené, k masu. Čerstvé houby orestujeme, přidáme k masu a fazolím, sušené přidáme rovnou. Vmícháme kopr a dáme vařit, nejlépe v papiňáku (stačí 35 minut). Pozor, aby byl v hrnci dostatek vody! Mezitím si připravíme z tuku a hladké mouky světlou zápražku, zalijeme mlékem a umícháme bešamel.
2
Když se fazole dovaří, zahustíme bešamelem, provaříme. Poté odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu. Dále již nevaříme. Konzistence má být omáčková. Podáváme s knedlíkem, nočky nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.