Fazole na smetaně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g fazole ve slaném nálevu velké
    • 1
      lžička saturejka sušená
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g slanina
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • hladká mouka
    • 0,3
      kostka masox masový
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole necháme okapat, zalijeme vařící vodou se saturejkou a necháme přejít varem. Scedíme, te­kutinu zachytíme a dolijeme vodou na 3/4 l.
2
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a necháme zesklovatět, zaprášíme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou postupně podlévá­me připravenou tekutinou. Rozmícháme, přivedeme k varu a vaříme asi 5 min. na mír­ném ohni.
3
Přidáme 1/4 kostky masového bujonu, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepří­me. Vložíme sterilované fazole, prohřejeme a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.