Falešná slepičí polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,5
      ks cibule
    • masox
    • podravka
  • Zavářka
    • máslo
    • hrubá krupice
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou zeleninu, zalijeme vodou, přidáme masox, prolisovaný česnek, na jemno cibuli a podravku. Povaříme asi 15 minut.
2
Mezitím uděláme zavářku tak, že na másle osmahneme krupici, aby zůstala světlá, rozklepneme do ní vejce trochu ochucené podravkou, necháme zhoustnout, aby se utvořily "knedlíčky" (vajec podle množství krupice - čím víc zavářky, tím hustší polévka a podle mě lepší). Přidáme jí do polévky a necháme ještě 10 minut provařit.

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    12. 4. 2006 11:49

    Když je to FALEŠNÁ slepičí, tak chutí tu pravou jenom připomíná. Už Kája Mařík miloval falešnou rybí polévku bez ryb:-)))

  • Ena Buldog
    Ena Buldog |

    12. 4. 2006 11:44

    A kde je maso ??? :-)