Dušené zelí jako příloha

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: WeeBear

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.
2
Mezitím si uděláme zásmažku - na pánev dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, smažíme dozlatova, nakonec odstavíme a zaprášíme lžící hladké mouky. Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí.
3
Recept je výbornou přílohou k jakékoli formě uzeného masa, případně i k bramborovým (i plněným) knedlíkům, ale i jako náhrada za oblohu. Je to snadno zapamatovatelná rychlovka, která se u nás drží věrně na stole. :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Kmín Kysané zelí Sádlo Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.