Dušená jablečná mrkev

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kousku másla necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme orestovat na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, kterou osolíme, opepříme a trochu osladíme. Podlijeme troškou vývaru, vodou nebo bílým vínem a dusíme pod pokličkou doměkka (na skus).
2
Očištěná jablka pokrájíme na větší kostičky nebo silnější plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla, který zasypeme asi 25 gramy cukru a necháme zkaramelizovat (nepřipálit!). Pak do pánve přidáme jablka, která opékáme ze všech stran a opatrně mícháme, abychom z nich neměli kaši.
3
Dušenou mrkev smícháme s opečenými karamelovými jablky a podáváme s bramborovou kaší jako vegetariánský hlavní chod nebo jako přílohu k vepřovému masu.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice Jablka Máslo Mrkev Pepř mletý Sůl Zeleninový vývar

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: