• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
    Napište svůj komentář k receptu

    Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na vývar
      • hovězí maso 300 - 400 g a kostí
      • 3
        ks mrkev
      • kořen petržele
      • cibule
      • pepř celý
      • nové koření
      • bobkový list
      • sůl
      • masox
      • líbeček
    • Na knedlíčky
      • 150
        g droždí čerstvé
      • 8
        stroužek česnek 6-8
      • 1
        ks vejce
      • slunečnicový olej
      • strouhanka
      • 100
        g sýr
      • pepř mletý
      • majoránka
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    (všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
    2
    Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.
    3
    Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.
    4
    Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

    Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

    Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

    Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

    Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky

    Kapustová polévka s drožďovými…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Tereza T
      Tereza T | 14. 1. 2011 13:39

      Opraveno, díky.

    • Lucka
      Lucka | 13. 1. 2011 15:15

      Jen takový malí dotaz?! Když sou to drožďové knedlíčky-> nechybí tam náhodou v ingrediencích na přípravu knedlíčků také TO DROŽDÍ?? ;-) :-P

    • lenča
      lenča | 2. 6. 2007 19:20

      Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 1. 6. 2006 11:29

      Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

    • Elena
      Elena | 1. 6. 2006 10:33

      Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 19. 4. 2006 12:59

      Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

    • chemik
      chemik | 19. 4. 2006 11:54

      Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 19. 4. 2006 09:43

      Drožďové knedlíčky dělám často a téměř stejně,ale bez toho sýra.Se sýrem budou určitě ještě lepší.Vyzkouším.

    • Jitka B.
      Jitka B. | 19. 4. 2006 09:36

      Mám zkušenost, že na uvaření masa v papíňáku bohatě stačí hodina. Vařím stejně dlouho i zeleninu, je to jednodušší než ji přidávat později (kvůli vypouštění páry, pak znovu ztlumování, až se chytně atd., vždyť to znáte). Drožďové knedlíčky zkusím co nejdřív, určitě jsou výborné! :-)

    • m.
      m. | 18. 4. 2006 21:12

      Jak dlouho ji vaříte bez papiňáku?

    • chemik
      chemik | 18. 4. 2006 14:11

      Ke kostem přidejte kousek červené řepy pro barvu. Když nevaříte v papiňáku nemusíte přidat MASOX a je to chutnější. Do knadlíčků je dobrá i bazalka.

    • Jana Tomčíková
      Jana Tomčíková | 18. 4. 2006 12:12

      Ty drožďové knedlíčky musí být výborné, ale zeleninu bych tak dlouho jako maso nevařila.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Hovězí vývar
    Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Droždí Hovězí maso Kořen petržele Líbeček Majoránka Masox Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Rychle naložené okurky

    Rychle naložené okurky

    Kuřecí směs s bramboráčky

    Kuřecí směs s bramboráčky

    Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

    Zapečené brambory s listovým špenátem…

    Květáková polévka s mrkví  II.

    Květáková polévka s mrkví II.

    Krém na zdobení dortů

    Krém na zdobení dortů

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Francouzský máslový koláč Chinois

    Lahodné vafle

    Lahodné vafle

    Smoothie z červené řepy

    Smoothie z červené řepy

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Brownies - vláčné a kypré :-)

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    41
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    33
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    22
    Čevabčiči
    Čevabčiči

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Která znamení by spolu neměla chodit ani žít? Těmto to nebude fungovat!

    Ženy.cz Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Svatba 2021: Jaké šaty, boty nebo květiny budou v kurzu?

    Maminka.cz Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Nejkrásnější fotky porodů? Vyhrála holčička koukající na novorozeného bratra

    Reflex.cz Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    Snížení spotřební daně na naftu je ve skutečnosti covidovou podporou pro čerpací stanice

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí