Dobrá krupičková polívčička

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle zlehka orestujeme na hrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme hrášek, krupici a za stálého míchání ji trochu osmahneme, přidáme koření osolíme a podlijeme vodou, vaříme cca 20 minut. Poté pomalým pramínkem vmícháme rozšlehané vajíčko, popřípadě dochutíme a podáváme.
2
Je jednoduchá, ale moc dobrá. A s lehce opečeným tostíkem nemá chybu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Katka A.
    Katka A. |

    8. 1. 2010 16:46

    Hmmm... teď jí polykam div si nespálim pusu...fakt, skvělá...určitě jsem jí nedělal naposled ;-)

  • Radka Gříbková
    Radka Gříbková |

    8. 1. 2009 13:19

    i bez petrželky a celeru nám polévku chutnala :) díky za recept :)

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    7. 8. 2008 13:21

    super polívka, jednoduchá a rychlá, taky jsem prvně osmažila krupici a pak až zeleninu, jo a taky jsem neměla celer, ale i tak výborná polévka

  • mia
    mia |

    22. 2. 2007 16:33

    také ji dělám, jen nejprve osmahnu krupici do běla a pak dávám mrkev a jen solím a nebo dávám kuřecí kostku.nakonec posypat posekanou petrželía libečkem-bašta