Čokoořišková buchta - rychlá

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml cukr
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 60
      ml smetana
    • 300
      ml polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g čokoláda
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 100
      g čokoláda na vaření na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mouky nasypeme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Pak do směsi nahrubo nastrouháme čokoládu, občas promícháme, aby se čokoláda obalila moukou, nakonec přidáme mleté ořechy.
2
Vejce šleháme s cukrem, přidáme postupně olej, pak smetanu nebo mléko. Opatrně do toho zamícháme mouku a dáme na plech 30x40 cm (používám papír na pečení - čistá práce :-)
3
Pečeme na 170 °C zhruba 30 minut.
4
Čokoládu na vaření nastrouháme na ještě teplou buchtu.
5
Recept mám z Vlasty z roku 1978.

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    25. 7. 2014 10:11

    vážně mouku v ml? ne v gramech????

  • Jana Králová
    Jana Králová |

    27. 9. 2007 17:07

    Tak jsem tuto buchtu pekla. Přiznám se, že mne velice zklamala :-(( Po schladnutí byla jako brousek, lámala se a neměla žádnou chuť. Držela jsem se přesně podle receptu a co se týče pečení nejsem žádný začátečník. Ale i přesto je možné, že se někde chybička vloudila. Co se týče výšky, tak na plech 30x40 s jedním celým práškem do pečiva buchta nijak moc nevyskočila - byla tak přiměřeně.

  • Renata Schultze
    Renata Schultze |

    8. 10. 2006 13:15

    Pekla jsem ji ve dvou verzich. Prvni podle Vaseho receptu a do druhe buchty jsem proste do testa pridala kakao a rum. Obe dve buchty rychle a vyborne.Do vecera jiste moc nezbyde.

  • Zdeňka ze Z
    Zdeňka ze Z |

    5. 10. 2006 19:04

    Můžu jen doporučit, buchtička je moc dobrá. Dala jsem ale jen polovinu prášku do pečiva, protože na uvedené množství mouky se mi celý prášek zdál moc.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    4. 10. 2006 16:57

    Souhlasím a Vámi Airan, také ráda zdobím, hlavně jednoduché moučníky tím získají.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    4. 10. 2006 08:55

    Fakt rychlá a moc sympatická. Moc se těším, až ji vyzkouším.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    4. 10. 2006 07:54

    Komentar: Da se upect jako babovku, samozrejme na nizsi stupen 160° pect kolem 55min. Osobne davam prednost buchte, mam rada nizke moucniky:-) Kdyz se chceme vytahnout tak nahore pripravime 50g tmave cokolady a 50g bile. Nastrouhame stridave a pak se jen kochame jak to krasne vypada:-)