Čokoládový krém II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 70
      g moučkový cukr dle chuti, cca
    • máslo - ořech
    • 1
      ks tyčinky ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání nejlépe 33% a více

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smetanu vyšleháme do tuha s polovinou moučkového cukru. Pokud použijeme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme přidat do smetany ztužovač, aby smetana zůstala pevná.
2
Druhou polovinu cukru vyšleháme s tvarohem. Do tvarohu přimícháme na páře nebo v mikrovlnce rozpuštěné kaštany, ke kterým jsme vmíchali oříšek másla, aby se do tvarohu lépe vmíchaly. Nakonec do čokoládového tvarohu vmícháme vyšlehanou smetanu.
3
Krém můžeme použít na dorty, řezy, rolády, poháry, nepečené piškotové dorty, jako lehkou svačinku místo jogurtu...
4
Můžeme kombinovat čokoládový krém s krémem bez přidání čokolády...

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 3. 2014 13:53

    ...ano, pařížská šlehačka, která se dělá na pařížský nebo harlekýnský dort ...také dělám ;-)

  • Jarča
    Jarča |

    19. 3. 2014 10:39

    Dělám čokoládovou šlehačku tak, že kaštany rozpustím v tekuté šlehačce na sporáku, přivedu k varu, přes noc vychladím a druhý den našlehám el. šlehačem krásný hustý čokoládový krém.