Čočka na kyselo s vejcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: mavri.gatula

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čočku vařím bez namáčení, vaříme ji sice trošku déle, ale do hodiny máte hotovo. Vaříme do změknutí, v průběhu vaření doléváme vodu, aby byla čočka pořád mírně ponořená.
2
V pánvi si připravíme s nakrájené cibule nadrobno a mouky zásmažku.
3
Když je čočka měkka, přidáme hotovou zásmažku, dochutíme solí, pepřem majoránkou, prolisovaným česnekem a octem.
4
Podáváme s chlebíkem, vejcem ( buďto natvrdo, volským okem, i zastřené je výborné) nebo s opečeným párkem, kyselou okurkou. Pro špičkové vlepšení nakrájejte cibulku na větší kouky, obalte ji v mouce a osmažte. Tím dozdobte hotovouo čočku. No kdo by to neměl rád ... :-)
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Čočka Hladká mouka Majoránka Ocet Olej Pepř mletý Sůl

Komentáře k receptu

  • Karel
    Karel |

    11. 1. 2017 13:13

    Recept je výborný,ale myslím že podstatně starší. Díky mavri.gatulo za jeho připomenutí.

  • mavri.gatula
    mavri.gatula |

    9. 12. 2016 08:47

    děkuji za upozornění

  • linda
    linda |

    23. 11. 2016 19:08

    a kde je to *kyselo* ?

  • Honza
    Honza |

    21. 11. 2016 13:55

    Ten recept mi pripomina objednavku pizzy s ancovickami, ale bez ancovicek.

  • Honza
    Honza |

    21. 11. 2016 13:53

    Proc se ten recept jmenuje Cocka na KYSELO?

  • Ja
    Ja |

    21. 11. 2016 13:52

    Proc se ten recept jmenuje cocka na KYSELO?