Čína ze sójového masa

moje hodnocení:

3,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení sójové kostky
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • kari
    • paprika - sladká červená
    • pálivá paprika
    • koření na sojové maso
    • 1
      cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      sklenice uncle - benns omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sójové maso naložíme na 20 min do vývaru z masoxu. Ze všech surovin uděláme omáčku, maso vyndáme z vývaru, vymačkáme a naložíme do omáčky. Necháme naložené alespoň půl dne.
2
Na rozpálenou pánev dáme maso a podléváme vývarem, aby se maso nepřipálilo. Maso děláme 30 min (aby bylo měkké) a nakonec přidáme omáčku Uncle Benns.
3
Jako přílohu podáváme rýži nebo hranolky.

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    31. 8. 2011 11:04

    Já jsem nepřidala akorát koření na sojové maso a omáčku Uncle-Benns a je to taky dobrý. ;-)

  • CsFrxyUoQrguH aLJVAzLpBMzNYfvtSr
    CsFrxyUoQrguH aLJVAzLpBMzNYfvtSr |

    9. 3. 2008 10:45

    18mqMX <a href="http://fqvqqeiqvtgt.com/">fqvqqeiqvtgt</a>, [url=http://getefftjchfp.com/]getefftjchfp[/url], [link=http://hxqokzdcbjfy.com/]hxqokzdcbjfy[/link], http://kdhqftzrlzcy.com/

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    16. 11. 2007 09:55

    Katko, používám sojové nudličky na čínu - už se tak dají koupit. Povařím dle návodu, vodu sleju, vymačkám, maso pokrájím na menší kousky. Na trošce oleje si zpěním cibulku, přidám mraženou směs na čínu ( z Penny ), houby, porek, celerovou nať, kari, orientální koření, sůl, kořenící směs ze zdravé výživy, kečup nebo rajčata. Podusím, podleju vodou a ke konci přidám sojové maso. Udělám víc sosu, aby se mohl vsáknout do masa. Uvařenou rýži rovnou zamíchám do směsi a podávám s čerstvou zeleninou.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 11. 2007 22:02

    A co kdybyste to zkusila prostě bez toho masoxu a worčestru a sojové omáčky a Uncle Bens? (Ono stačí docela obyčejná kořenová zelenina + cibule + zeleninová nať)

  • kateřina
    kateřina |

    15. 11. 2007 17:12

    Tak to bych se taky ráda zeptala, čím se dá chutit sojové maso, aby to bylo bez glutamátu. Jsem nyní těhotná a už delší čas mám velkou chuť na sojovou čínu, ale pořád mě odrazují tuny Eček v masoxu a sojové omáčce. Budu vděčná za jakýkoliv typ. Díky

  • Martina Marťásek
    Martina Marťásek |

    1. 11. 2007 17:54

    Radko , omáček Uncle Benns je víc druhů - nevím zda ta sladkokyselá byla nejvhodnější . Nicméně , já bych asi nepřidávala ten kečup ani hořčici - šla bych více do klasické Číny . Taky mi více chutná sójové upravené s masem - třeba půl na půl , ale pokud jste vegetariánka , tak to pro Vás neplatí . A jinak , on ten bambus každému "nevoní" , pokud na něj nejste zvyklá , tak Vás nejspíš potrápil ten .

  • Radka Chmelova
    Radka Chmelova |

    1. 11. 2007 17:29

    ten predchadzajuci komentar, to som bola ja, zrejme ma odhlasilo, kym som varila :(

  • Anonym
    Anonym |

    1. 11. 2007 17:22

    Uvarila som to. Nieco som urobila istotne zle. Asi som kupila nespravnu omacku (kupila som sladko kyslu). Alebo som tam nemala davat ten bambus. Ale chuti to prapodivne :(

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    1. 11. 2007 11:32

    Radko, i já si sojové maso připravuju bez masoxu i bez sojové omáčky a věřte mi, jde to krásně dochutit. Vařím si ho proto, že patří do zdravé výživy, né proto, že nejím maso. Snažím se vynechat ze svého jídelníčka veškerá dochucovadla, která obsahují glutamát sodný.

  • Radka Chmelova
    Radka Chmelova |

    1. 11. 2007 10:35

    Dnes sa to chystam uvarit.Pan Anonym, ktory je tak hrdy na svoje nazory, ze sa pod ne ani nepodpisal, toto je cina, takze do nej ide masox, aj sojova omacka, keby to bolo sojove maso v paradajkovej omacke, zrejme by o soji nebola ani rec. zaplatpanboh, ze nevarite mne, musi to byt blivajs bez chuti.

  • Annalise
    Annalise |

    27. 5. 2007 10:36

    Trošku jsem si upravila množství kečupu, hořčice a česneku a ňamka je na světě! JInak pane "Anonyme", byla bych moc ráda, kdybyste mě zasvětil do tajemství zdravě připravené sójy. Máte zde nějaký recept? Děkuji

  • Erwin
    Erwin |

    21. 11. 2004 11:32

    Hmmm, pan Zdravý Rozum je gurmán, ale když už sóju degradujete na náhražku masa, nezapomínejte, ze to může být také náhražka pro svoji výhodnější cenu a ne pouze pro lidi, kterým se zželelo prasátek. Jinak zkuste si jí někdy alespoň zalít vodou, z toho křupání za syrova musí dost bolet zuby.

  • Anonym
    Anonym |

    21. 4. 2004 10:29

    Dovolte mi malou kritiku. Když už vařím sojové maso, tak ho rozhodně nemáčím v masoxu a připravím ho bez živočistných aditiv, aby dostál svého významu-tedy nahradit maso. A rozhodně ho po 20ti minutovém dušení nebudu ještě umrtnovat v sojové omáčce- to je snad určeno jen kuřákům, co už ztratili veškeré chuťové pohárky! Pokud neumíte soju připravit jinak než louhováním v masoxu a přidáním tuny soj.omáčky, pak je mi Vás upřímně líto. S pozdravem zdravý rozum..:-)

Abecední seznam: