Cibulová omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuku či oleji zpěníme nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, když trochu změkne, přidáme mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Pak zajileme vodou a necháme vařit. Nakonec rozmixujeme, aby byla omáčka hladká, podle chuti přisolíme. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být. Hodí se např. k vařenému masu s bramborem (aby to nebylo suché) nebo i s bramborovou kaší, s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • vera
    vera |

    10. 3. 2016 09:14

    Tak s rýží určitě ne.Vaříme léta,1 cibule je tak na jednu porci.Jinak postup stejný,bez cukru ,okyselím trochou octa .Rozmixuju ponorákem.Dříve jsem pasírovala,

  • deniska
    deniska |

    8. 3. 2016 13:18

    s rýží? chutná dobře s rýží? :-\ :-)

  • Jana
    Jana |

    12. 3. 2015 08:38

    Zrovna dnes ji budu vařit, ale dělám ji jako moje babička a maminka : Do kastrolu olej, 5 lžic cukru, udělá se karamel, do toho 5 velkých nahrubo nakrájených cibulí, nechá se tak půl hod smažit v karamelu. Míchat ! potom cca 4-5 lžic hl mouky, zalít horkou vodou nebo vývarem, může se přidat bujon, pokud jen vodou, osolit a nechat vařit. Po vaření scedit a podle chuti okyselit octem. Podává se s loupanými brambory vařenými ve slupce a vařeným hovězím masem. kdo má rád sladkokyselou chuť, tomu to bude určitě šmakovat :)

  • ingrid
    ingrid |

    2. 12. 2014 17:40

    je dobrá je lepší se smetanou a vaře né hovězí nemá chybu

  • Petr
    Petr |

    9. 8. 2013 10:45

    Jednoduchý a rychlý recept :-). Pro dochucení ještě dávám půl kostky bujonu, a trochu mléka pro zjemnění.

  • Tereza
    Tereza |

    10. 3. 2012 15:50

    moc dobrá omáčka!!!...a protože mám doma milovníka piva, tak jsem tam přidla prošku tohoto zlatavého moku...a mělo to ohromněj úspěch :)

  • Jajulenas
    Jajulenas |

    20. 8. 2011 14:57

    Moc dobré,jsem zvědavá kolik toho po obědě zbude.

  • Verca Toflova
    Verca Toflova |

    27. 12. 2006 23:05

    ja delam cibulacku trosinku jinak. davam tam trosinku vice cibule, ze které udelam jisku a poradne necham zavarit. cibuli pak normalne zcedim. jo a nepouzivam vodu ale mliko. je to pak lepsi a sytejsi.

  • Radka K.
    Radka K. |

    24. 11. 2006 10:34

    Cibulový základ s jíškou zalitý vodou rozmixuji, přidám nové koření, celý pepř a bobkový list. Povařím, přecedím, dochutím cukrem a octem.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2006 07:36

    Cibulová omáčka je super, já ještě trochu ochutím octem. Nejraději ji máme s vařeným kolenem a brambory vařenými ve šlupce "na loupačku".

  • Jitka
    Jitka |

    28. 3. 2006 11:37

    Dobrý je přidat zakysanou smetanu, přijde mi to takové jemnější. Cibuli taky nemixujem a dáváme na nudličky.

  • Vlasta XXXXXXXX
    Vlasta XXXXXXXX |

    11. 2. 2006 12:27

    Nebo to zkuste takhle , 2 cib , trochu mrkve , celer , kedlubnu , ne moc pak bude mit svickovou . Cibule musi prevladat . A nebo jenom 1 dalsi zeleninu , pak omacka bude mit po kazde jinou chut . Rozmixovat se to musi a smetana pridat taky .

  • Jana Wernischova
    Jana Wernischova |

    22. 11. 2005 10:46

    Já cibulovou omáčku už nemixuju, kousky nám nevadí. Při vaření ale do ní přídávám kousek masoxu, nebo jí zalévám vývarem z masa, pokud mám. Moc rádi do ní máme vajíčka na tvrdo a k tomu brambory.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 11. 2005 15:54

    Táto omáčka je ozaj super. Pre tých, čo majú radi kari, pridávam cibuľovú omáčku s kari.

  • Blanka H.
    Blanka H. |

    21. 11. 2005 15:26

    Nám ji zase vařil taťka,když jsme byly malé. Byla moc dobrá k vařenému hovězímu. Zkusím ji uvařit.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    21. 11. 2005 08:22

    Tuto omáčku jsem milovala jako děcko u dědečka, který si ji dělával k večeři. Nejvíce mně k tomu chutnal rohlík !! Musím si ji zase někdy udělat, je to dobrota !!