Chlupaté knedlíky s houbami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Knedlíky
    • 1
      kg brambory syrové, polovina množství vařených
    • 50
      g hrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
  • Houby
    • 400
      g houby 300-400
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory na jemno nastrouhat a nechat v sítu cca 10 min. vykapat. Zbylou vodu důladně vymačkat. Do mísy na jemno nastrouhat vařené brambory, přidat vejce a sůl, promíchat. Vmíchat syrové vymačkané brambory. Zahustit moukou, těsto má být hustší než na bramboráky. Namočenou lžičkou vykrajovat kousky těsta a zavářet do vroucí vody.
2
Z hub a dalších přísad udělat smaženici podle vlastní chuti. (Na osmažené cibulce udusit houby, osolit a okořenit, vmíchat vejce a nechat srazit). Smaženice by neměla být moc vajíčková, víc houbová. Horké knedlíky vmíchat do teplé smaženice. Pokud jsou knedlíky moc velké, překrojit, mělo by se jednat o větší "jednohubky". Upozorňuji, že knedlíky se musí do smaženice opravdu vmíchat, tak aby každý knedlík by houbovou směsí obalený. Jídlo potom nevypadá nijak zvlášť pohledně, ale je velmi dobré. Kdo má rád, s chutí zapíjí podmáslím.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Houby Hrubá mouka Olej Pepř mletý Petrželka Sůl Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    29. 12. 2010 14:12

    Je to mňamka

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    25. 5. 2010 07:45

    Knedlíky jsou výborné ! Mouku jsem namíchala hrubou a hladkou napůl, vejce jenom jedno. Houby jsem použila mražené.

  • Světlana
    Světlana |

    15. 7. 2007 22:46

    Houby už rostou... a tohle jídlo chutnalo :-)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    26. 10. 2006 18:31

    Paní Lenko, chlupaté knedlíky dělám podobně jako paní Miroslava, jen ze syrových brambor, ale přidávám vejce a mouku míchám hrubou a hladkou. A ty houby? Sušené houby /asi 1 1/2 velké hrsti/ nechám chvíli povařit v osolené vodě /asi 5 min./, pak se nechají okapat. Mezitím si na větším množství sádla /2 velké lžíce - i víc/osmahnu cibuli dozlatova /cibulí nešetřím, alespoň 2 - 3 velké/. Přidám houby, víc osolím /musí to mít chuť/ a chvilku podusím, pak do této směsi vmíchám knedlíky. Musí to být takový "klouzavý"Toto je tak pro 4 osoby.Množství je jen přibližné, dělám to jen od oka. No, pak už jen zachraňuju alespoň něco pro sebe. jestli je, Lenko, zkusíte, doufám, že budou chutnat. Ivana

  • Lenka
    Lenka |

    26. 10. 2006 15:35

    Pani Ivano, jak delate se susenymi houbami? Take obalujete knedliky, nebo plnite?

  • Jana
    Jana |

    20. 10. 2006 13:18

    Do smaženice nepřidávám vejce,přijde mi to pak takové suché.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    20. 10. 2006 06:49

    Já dělám chlupaté knedlíky jen ze syrových brambor, nastrouhám,vymačkám vodu, osolím a přidávám hr. mouku, až je těsto akorát. Vykrajuji malou lžičkou a vařím v osolené vodě. Tak mě je naučila moje tchyně a říkala jim hopsalky.S houbama je také dělám, ale houby jen podusím s kmínem. Vejce nedávám. Příště zkusím.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    19. 10. 2006 17:46

    V naší rodině patří chlupaté knedlíky s houbami k nejoblíbenějším jídlům. Dělám je ale se sušenými houbami. Takhle se smaženicí to neznám. Určitě vyzkouším.

Abecední seznam: