Chlupaté knedlíky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml voda
    • 130
      g brambory
    • sůl
    • sádlo
    • 1
      kg bramborové knedlíky v prášku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trošku vody a zpracujeme hladké těsto. Vykrajujeme z něj lžící noky a zavařujeme je do vařící osolené vody.
2
Po zavaření je opatrně nadzvedneme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu, při vaření je občas zamícháme. Vaříme asi 8 minut, pak je vyjmeme, necháme dobře okapat a promastíme je sádlem.

Komentáře k receptu

  • Ria
    Ria |

    4. 3. 2014 15:02

    Dano máte pravdu.I když jsem začínala,nikdy jsem nepoužívala polotovary.Hnus..

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    11. 10. 2006 19:17

    Já jsem je taky tak dělala a vůbec nebyly špatné. Díky za připomenutí.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    11. 10. 2006 19:10

    Přesně tak Di, každá jsme nějak začínala. Ať si každý zaloví v paměti a vzpomene si na sebe. Učený z nebe nepadl...

  • Di
    Di |

    11. 10. 2006 18:49

    Já bych to nezavrhovala. Když jsem začínala vařit, dělala jsem chlupaté knedlíky podobně. Jenom tehdy byly rovnou v prášku, tak jsme k nim přidala syrové brambory, aby opravdu byly "chlupaté". Postupně jsem pak přešla na čerstvé suroviny.

  • Dana Svobodová
    Dana Svobodová |

    11. 10. 2006 16:52

    Nezlobte se na mě, ale recept ne knedlíky v prášku je napsán na zadní straně obalu, hlavně není nad domácí knedlíky a ne z nějakého prášku.Ty nechutnají tak dobře, tento recept je hrozný jen po přečtení.