Celerák na plech

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer uvaříme a nastrouháme nahrubo. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, postrouháme najemno a přidáme k celeru.
2
Na pánvi zpěníme cibulku a osmahneme uzeninu, kterou přidáme k celeru a bramborám. Přidáme nastrouhaný sýr, žloutky smíchané s mlékem, sůl, pepř, majoránku, česnek, či koření dle vlastní chuti. Pořádně promícháme.
3
Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vše rozprostřeme do zapékací mísy či plechu vymazaného máslem a vysypaného strouhankou, poklademe plátky másla a dáme péct cca 45 minut do trouby.
4
Těsně před dokončením lze ještě posypat strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Oggy007
    Oggy007 |

    26. 2. 2012 21:22

    Nic moc, spis nic nez moc.... Dostali jsme domu celer, tak jsme chteli neco zkusit, ale tohle uz priste delat asi nebudeme :-) NEkomu to mozna chutna, nas to neoslovilo

  • ajkal
    ajkal |

    15. 2. 2012 16:15

    makačka :) místo mléka jsem dala smetanu a hromadu kabanosu...můžu vám říct,že manžel celer nemá rád,ale plech zmizel v jeho rukou raz dva :D

  • Aryapavel
    Aryapavel |

    8. 10. 2011 22:58

    Dalo to spoustu práce, ale výsledek stál za to...

  • wolf50
    wolf50 |

    20. 3. 2011 12:05

    Dnes jsme dělali a moc jsme si pochutnali, takže za 1! Je to lehké a se zeleninovou oblohou fantastické. A chutná i studené.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    3. 8. 2008 16:32

    Na jeseň vyskúšam z kalerábu (kedlubny), zeler je na náš vkus na tanieri príliš aromatický.

  • Marie Novakova
    Marie Novakova |

    29. 7. 2008 16:21

    Hmm,tak to může být dobré,celer máme rádi tak to vyzkouším

Další doporučené recepty: