Celerová omeleta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g celer - na skus povařený v osolené vodě, cca
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 3
      ks rozšlehané vejce
    • 30
      g uzenina dle chuti: šunka, slanina, salám... , cca
    • sůl
    • pepř mletý nebo koření dle vlastní chuti
    • olej nebo máslo
    • sýr výraznější chuti, kterým můžeme nahradit uzeninu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer očistíme, pokrájíme na plátky a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, pokrájíme na kostičky (nudličky) a dáme osmažit společně s pokrájenou cibulkou a uzeninou na trošku rozpáleného tuku v pánvi. Osolíme a opepříme.
2
Po osmažení zalijeme rozšlehanými vejci, ztlumíme plamen a necháme vejce pod pokličkou srazit (ztuhnout). Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninou nebo bramborem.
3
Místo uzeniny můžete použít nastrouhaný sýr a koření můžete zaměnit například za česnek nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou, záleží na chuti každého.
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Jarní cibulka Olej Pepř mletý Rozšlehané vejce Sůl Sýr Uzenina
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jiřina Kalábová
    Jiřina Kalábová |

    11. 8. 2016 14:51

    Dnes jsem vyzkoušela i variantu řapíkatým celerem. Opět vynikající :-)) .

  • Šustrová
    Šustrová |

    9. 2. 2015 17:37

    Byla výborná.

Další doporučené recepty: