Celer s křupavou sýrovou strouhankou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer menší
    • sůl
    • 1
      lžíce ocet nebo citronová šťáva
    • máslo
    • 1
      ks rohlík den starý, nastrouhaný nebo rozmixovaný
    • 60
      g sýr čedar nebo Gouda, Niva... (výraznější)
    • 50
      g šunka nebo salám dle chuti, cca
    • 6
      ks cherry rajčátka nebo jedno větší rajče
    • bylinky nebo koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný celer nakrájíme na plátky (0,8 mm), povaříme ve vodě se solí a octem téměř doměkka, scedíme. Plátky celeru dáme do pekáčku nebo zapékací mísy vymazané máslem. Okořeníme dle chuti, poklademe pokrájenými rajčátky a plátky šunky nebo salámu. Vše zasypeme čerstvou strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem, poklademe plátky másla (můžeme pokapat rozpuštěným máslem). Dáme zapéct na 200 stupňů do zrůžovění strouhanky.
2
Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovou oblohou...
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Celer Cherry rajčátka Máslo Ocet Rohlík Sůl Šunka Sýr Čedar

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    26. 4. 2016 14:27

    Udělala jsem si ho k obědu a byl výborný. Pokud budu mluvit sama za sebe, příloha byla zbytečná a stačil mi okurkový salát.

  • Martina
    Martina |

    14. 9. 2014 12:18

    Rychlé a moc dobré.Udělala jsem a podávala s bramborovou kaší.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: