• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Čaj z fermentovaných bylin
Napište svůj komentář k receptu

Čaj z fermentovaných bylin

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čaj z fermentovaných bylin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listy jahodníku obecného, maliníku obecného a ostružiníku, nejlépe směs všech tří druhů - pouze z planě ro

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě natrhané listy jahodníku obecného, maliníku obecného, ostružiníku - pouze planě rostoucí rostliny (nejlépe směs všech tří bylin) se nechají 12 hodin zavadnout ve stínu, pak je převálíme válečkem na nudle, zabalíme do navlhčené a vyždímané utěrky, pevně svineme a necháme 24 hodin zabalené. Listy zahnědnou a pěkně voní.
2
Poté rozbalíme a usušíme normálním způsobem. Čaj ze spařených takto usušených listů pěkně voní, má čajovou barvu a plnější chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 19. 3. 2008 17:40

    Hospodyňko, jak už jsem psala v diskuzi, z máty ani meduňky mě ještě nenapadlo toto zkusit, ale teoreticky nevidím důvod, proč by to nešlo...

  • Hospodyňka | 19. 3. 2008 12:07

    Díky za upozornění na tento recept (v dnešní diskusi). Musím to zkusit z té meduňky popřípadě máty, ale mělo by to jít snad stejně, že?

  • Dana Podhajská | 21. 7. 2006 12:58

    Dobrý den,pátrám na internetu po receptu na čaj z maliníku a černého rybízu. Mám chronické gynekologické problémy, časté záněty a cysty na vaječnících. Dověděla jsem se, že právě zmiňované byliny by mi mohly pomoci. Mohla byste mi poradit, jak na to?Jak si je připravit?

  • Jaroslava Oumarová | 9. 6. 2006 13:04

    Martino, i ze směsi jahoda+ostružina to jde:-)) Směs všech tří bylin je, pravda, nejlepší, ale není to podmínka...

  • Martina N | 9. 6. 2006 08:58

    Tot by mi určite chutilo. Keby u nás bežne rástli maliny.Jahody a ostružiny by sa ešte našli.

  • Květoslava Borovičková | 6. 6. 2006 11:14

    Už dlouho jsem to chtěla vyzkoušet, díkz, že jste to připoměla v správnou dobu.Všechno roste na zahradě,tak přes víkend jdu na to.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj Horké nápoje
Nápoje Teplé Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Těstovinový salát s rybou a zeleninou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

165 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

30 minut
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

30 minut
Dýňové karí se špenátem a čočkou

Dýňové karí se špenátem a čočkou

45 minut
Dýňové cupcakes

Dýňové cupcakes

Poslední sledované recepty

342
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
150
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
79
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
69
Těsto z naší pizzerie
Těsto z naší pizzerie
69
Těstovinová smaženice
Těstovinová smaženice

Zajímavé články

Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový, jeřabinový, bezový nebo rakytníkový
Nejlepší podzimní sirupy: Vyrobte si šípkový,…
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co uvařit, když přinesete plný košík
Jak zpracovat houby: Jak je sušit, zamrazit a co…
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod krok za krokem, aby vám vydržela až do jara
Jak uchovat kořenovou zeleninu přes zimu: Návod…
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Houbová klasika: 10 skvělých receptů z podzimních…
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5 fantastických večeří, které budou chutnat celé rodině
Dýňové recepty od pondělí do pátku: 5…
AHA.cz Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Tichá domácnost u Sandevy: Spěje to ke konci, říká Prachař

Mimibazar Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Otestovali jste: Nejlehčí školní batohy pro prvňáky skvěle sedí na zádech a dětem se líbí

Dáma.cz Jak moc se vaše prsa změní s věkem? Tohle se s nimi děje ve 20, 30 a ve 40!

Jak moc se vaše prsa změní s věkem? Tohle se s nimi děje ve 20, 30 a ve 40!

Blesk pro ženy Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Bizarní důvody, které lidem brání v dosažení orgasmu: Nevhodná poloha, osvětlení a jedna šokující věc!

Ženy.cz Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Tyhle nadčasové podzimní boty milují úplně všichni. Jak je letos nosit a kde je koupíte?

Blesk.cz Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

Lucie Hadašová a Jaroslav Bednář: Dočkali se syna! Dostal dvě jména

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Zdá se vám často o nevěře? Víme, co to znamená a na co si dát hlavně pozor!

Abecedazahrady Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

Nejkrásnější podzimní dekorace: 56 úžasných tipů na vaše tvoření

  • Recepty.cz
  • Čaj z fermentovaných bylin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotné kontaktní místo/Single Point of Contact