Bramborový kugel

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nastrouháme a slijeme přebytečnou tekutinu. Cibuli také nastrouháme. Osolíme, mírně opepříme, smícháme s macesovou moučkou a žloutky z vajec. Z bílků uděláme pevný sníh a do těsta ho opatrně vmísíme. Vše rozprostřeme na vymazaný pekáč a pečeme ve středně horké troubě přikryté. (Kugel by měl trochu vyběhnout díky sněhu, těsto je ale těžké, a když nevyběhne, nevadí, bude dobrý i tak.) Po asi půl hodině se může odkrýt a nakonec je dobré trochu přitopit a vytvořit kůrčičku. Dá se jíst i studený.
2
Poznámka autora: Místo macesové moučky lze použít hrubou mouku, ale je jí potřeba dát víc, asi tak o třetinu, ale strašně špatně se to odhaduje.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.