Bramborový drobenkový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 200
      g hrubá mouka
    • sůl
    • zavařenina
    • 2
      lžíce máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den předem vařené brambory nastrouháme na vál, osolíme, přidáme cukr, mouku a rozmícháme těsto, aby bylo jako drobenka. Vymastíme dortovou formu, polovinu hmoty nasypeme na dno, lehce zarovnáme, pomažeme zavařeninou a navrch nasypeme zbylou část drobenky.
2
Pokapeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme v dobře vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu

  • Hana Jelínková
    Hana Jelínková |

    10. 3. 2009 12:36

    recept jsem měla už dlouho vytisknutý, teprve včera ho vyzkoušela.Přidala jsem do těsta skořici a možná by nebylo špatné kakao. Více by se překryla chuť brambor.Ale koláč mi docela chutná. Je to zas něco trochu jiného.

  • Alena Šebestová
    Alena Šebestová |

    29. 1. 2005 14:31

    S tímto receptem jsem neuspěla. je tam moc brambor.. Řekla bych že je to spíše bramborový nákyp.