Bramborová polévka s koprem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g brambory
    • 0,3
      l smetana navinulá
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce kopr sušený nebo naložený v octě
    • 2
      ks vejce uvařená natvrdo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou. Polévku povaříme 5 minut za občasného prokvedlání. Ochutíme koprem a před podáváním přidáme do talíře rozkrájená vejce.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana V
    Jana V |

    7. 11. 2008 12:06

    Vynikajici :)

  • Monika Š.
    Monika Š. |

    30. 10. 2008 13:38

    Také jsem přidala trochu octa. Při tomto způsobu zahušťování doporučuji použít raději polohrubou mouku, snadno se rozmíchá, nedělá žádné hrudky.

  • Renata
    Renata |

    18. 5. 2007 17:49

    Polévka byla výborná, přidala jsem tam trochu mrkve a zeleniny, kopr mražený a smetany jen polovičku,trošičku octa na dochucení a cukerin,moc dobrá, chutnala.

  • Markéta Bíblová
    Markéta Bíblová |

    11. 5. 2007 08:21

    také jí vařím spíše na sladko-kyselo, chutná nám a říkáme jí KULAJDA

  • Alena Dokoupilová
    Alena Dokoupilová |

    26. 1. 2007 11:44

    Léta ji vařím-ale "nasladko" se smetanou nebo šlehačkou.Kalorie jsou, ale je to paráda.A celkem i rychlovka.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2006 18:42

    Milá Jano, přesně tak, jak píšete, každý má své chutě. Takže pokud něco chutná vám, nemusí to nutně ještě znamenat, že to budou všichni ostatní chválit až do nebe. Mimochodem, pro mě je kombinace kmín-mouka-kopr-kysaná smetana-popřípadě ještě ocet taky nepřijatelná.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    30. 12. 2006 18:08

    Michaelo: nechápu komentář.Každý má jiné chutě nebo představu o tom jak by jídlo mělo vypadat,ale odsoudit něco,co jste neochutnala je podle mého názoru dětinské.Pokud nemáte ráda kopr nebo smetanu a brambory anebo vše dohromady,-dá se to pochopit,ale to opravdu neznamená,že musíte napsat takový komentář.Připomíná mi to koprovku a ta je moc dobrá,takže já opravdu nevidím důvod tuto polívku takto komentovat..:o)

  • Michaela Dolinová
    Michaela Dolinová |

    30. 12. 2006 17:35

    strašná polévka už od pohledu

  • Lucie Horková
    Lucie Horková |

    13. 11. 2006 19:54

    Děkuji za tip na sobotní polévku,moc nám chutnala,dokonce i naše čtyřletá dcera jí "zblajzla".Dala jsem tam kysanou smetanu a vajíčko jsem tam nakrájela na kostičky.Přidávám si tento recept do našich oblíbených.Byla to lehce nakyslá mňamka.

  • Hanka
    Hanka |

    13. 4. 2006 18:40

    Ja tam davam zmiesany pol liter mlieka s 250ml kyslou smotanou, lyzica horcice a dve lyzice polohrubej muky a je to mnam:)

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    28. 3. 2006 19:04

    Ja robim tiez takuto polievku, ale davam tam kopor mrazeny a miesto smotany iba mlieko a je super

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    10. 3. 2004 16:15

    Navinulá smetana je lehce nakyslá.

  • P.
    P. |

    11. 2. 2004 11:23

    Bohuzel nevim co je to ,,navinulá smetana" Dik.