Bramborová kaše jinak

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • pohanka
    • sůl
    • kmín
    • mléko
    • máslo
    • eidam sýr
    • cibule
    • paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit brambory, přidáme sůl, kmín. Do druhého rendlíku dáme vařit pohanku. Brambory scedíme, rozmačkáme s mlékem a máslem, přidáme pohanku, vše smícháme. Na talíř servírujeme kaši přelitou osmaženou cibulkou, posypanou vrstvou nastrouhaného sýru, paprikou a já ještě přidávám vařenou brokolici.
2
Vřele doporučuji jako lehkou večeři, nebo rychlý a lehký oběd. Ač nevypadá recept nijak extra zajímavě, stojí za to.

Komentáře k receptu

  • olga lisáková
    olga lisáková |

    24. 1. 2007 15:40

    Já jsem si podobně upravila "nastavenku". Používám pohanku lámanku, namísto mléka použiji vodu, ve které jsem vařila brambory, je potřeba slít je tak akorát a pak už jen dochucuji lisovaným česnekem, solí, majoránkou a mastím sádlem.

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    24. 1. 2007 12:53

    Používám klasickou celou pohanku a dávám ji v poměru k bramborám 1:3.

  • Jana
    Jana |

    24. 1. 2007 12:03

    Jaký druh pohanky používáte do kaše? Lze použít lámanku z pohanky?

  • Jana Z
    Jana Z |

    23. 1. 2007 10:07

    Pohanka je móc zdravá a taky dobrá.Spolu s brambory a brokolicí, to tedy určitě zajímavé je.Díky, rozhodně zařazuji do zdravých receptů.