Bílé perly Naomi Campbell

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sam

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýžové nudle
    • 4
      plátek kuřecí maso nejlépe ze stehýnek
    • 15
      ks sušené švestky 10-15 ks
    • koření pěti vůní čerstvě drcená skořice, hřebíček, badyán, fenykl a chili paprička
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • máslo
    • pórek zelená část
    • 1
      ks kapie červená
    • 1
      ks citron
  • Zálivka
    • sojová omáčka hustá
    • 1
      lžíce škrob vrchovatá
    • víno nejlépe rýžové
    • 1
      lžíce med
    • citronová šťáva trochu, nemusí být

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí maso, nejlépe z vykostěných stehýnek (event. i prsíčka), rozkrájíme na kousky cca 2x2-3 cm - perly. Osolíme, okořeníme čerstvě nadrceným kořením a necháme v oleji marinovat asi 2 hodiny.
2
Sušené švestky musíme vypeckovat, plody rozkrájíme asi na šestiny (menší kousky). Pórek na nudličky, kapii na širší proužky.
3
Rýžové nudle přejdeme varem v osolené vodě a po změknutí v horké vodě slijeme. Na pánvičce na trošce oleje s Ramou krátce osmahneme na nudličky nakrájený pórek, vzápětí na něj rozložíme (do celé plochy pánve) uvařené rýžové nudle, osolíme, opepříme a jemně opékáme.
4
Po chvíli opékání vrstvu nudlí buď celou (spečou se dohromady) nebo po částech obrátíme tak, aby se nudličky osmaženého pórku dostaly nahoru a dopečeme, dle kuchařek do křupava, ale nevím jestli je to dosažitelné.
5
Mezitím na rozpáleném oleji zprudka usmažíme kuřecí maso dozlatova, přihodíme na kousky pokrájené švestky, krátce osmahneme a zalijeme připravenou zálivkou s rozpuštěným škrobem.
6
Po krátkém prohřátí se jemně mazlavý sos z rozpečených švestek, medu a sojové omáčky nabalí na bílé kousky masa - konsistenci korigujeme event. trochou vody. Nyní kruh zapečených nudlí hranou některé obracečky nebo ploché vařečky rozdělíme na čtvrtiny, 2 trojúhelníkové tvary zapečených nudlí přeložíme na jeden talíř špičkou k sobě a volná místa mezi nimi vyplníme kuřecím masem s omáčkou. Talíř je tak efektně barevně rozčtvrcen. Na bílých nudlích by měly být patrné zelenavé kousky pórku (event. můžeme přidat trošku zelené petrželky), na tmavou hmotu kuřecí pochoutky naklademe rudé proužky kapie a barevnou komposici můžeme dotvořit citrónovým půlkolečkem (nebo několika).
7
Poznámka: maso je velmi rychle udělané, proto začněte opékáním nudlí, to trvá poměrně dlouho a maso restujte mezitím. Ze stehýnek jde masíčko naporcovat s částečným ohledem na dělení masa, takže po osmažení vznikají oblé kousky - perly.

Komentáře k receptu

  • Standa Kudrlička
    Standa Kudrlička |

    21. 12. 2007 13:53

    Já jsem až do dneška nevěděl do čeho bych mohl použít koření 5 vůní které jsem si koupil asi před půl rokem.Tak teď už to vím a zcela jistě tento recept vyzkouším.Kuřecí maso v kombinaci s ovocem,to je moje.

  • Zuzana Holá
    Zuzana Holá |

    20. 12. 2007 21:40

    Dnes jsem to vařila k večeři a jediné co se k tomu dá říct, prostě SUPER!!! Velice zajímavá kombinace koření, jen jsem místo rýžového vína použila čínské švestkové a byla to opravdu dobrota!!! Doporučuji všem, kdo rádi experimentují.

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    14. 5. 2007 12:18

    Koření 5 vůni jsem před nejakou dobou koupila v Kauflandu a tato nezvyklá kombinace mne mile překvapila