Biftečky

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová kýta event. plecko
    • 0,5
      šálek sojová omáčka nebo Maggi
    • 1
      vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • 5
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 0,5
      lžička chilli
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na malé medailonky a lehce naklepeme.
2
Smícháme všechny ingredience (množství koření lze uzpůsobit individuální chuti), maso ve směsi namáčíme a klademe do mísy, navrch nalejeme zbytek nálevu. Necháme marinovat v lednici min. 24 hodin.
3
Biftečky pak smažíme na oleji na pánvi. Nálev udělá krásnou dozlatova opečenou krustu, která připomíná bramboráky. Možno naložit biftečků víc a postupně odebírat.
4
Vhodné pro návštěvy, protože se hlavní práce odbude den předem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    14. 12. 2012 19:17

    Recept byl v pohodě, dobré, ale předzvěst neuvěřitelného gurmánského zážitku zde v komentářích s sebou nesla i přílišné očekávání. Jako jo, dobré to bylo, ale na druhou stranu nic, o čem bychom psali domů a měli v úmyslu to opakovat.

  • Aktive89
    Aktive89 |

    28. 9. 2012 19:54

    Chutnalo nám :-)

  • Tadeáš Kail
    Tadeáš Kail |

    17. 5. 2009 13:44

    Recept jsem vyskoušel,a dávám za 1.

  • marci2 marci2
    marci2 marci2 |

    13. 12. 2008 14:00

    Recept jsem již 2x zkoušela. Je výborný. Dávám 1.

  • Otakar Fišer
    Otakar Fišer |

    26. 11. 2007 17:11

    Dnes opět velký úspěch.Díky za recept!

  • Otakar Fišer
    Otakar Fišer |

    14. 11. 2007 19:09

    Za chvíli to budu smažit,přesně podle recepu.Celá rodina se těší.Já samozřejmě také.Dám vědět,jak to dopadlo.

  • Pavel B.
    Pavel B. |

    11. 7. 2007 15:46

    Biftečky jsem dělal poprvé a jsou opravdu ECHT! Použil jsem vepřovou pečeni a byla výborná..K tomu orestované brambory, neni co dodat..:-))

  • Anonym
    Anonym |

    29. 5. 2007 13:27

    Rozhodně půl šálku sojovky není moc. Ta je tam výborná. Vůbec nevím, co to je malá sklenička, sojovku kupuji zásadně v litrové láhvi. Jana

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    29. 5. 2007 12:00

    Paní Věro,té chvály je málo zřejmě proto,že podobných(téměř stejných)receptů je zde mnoho:Rošťáci,Rošťák od Gizda,Vepř.kotlety"rošťáci",Vepř.kýta rytíře Fryduše.A to určitě není vše.Takže tenhle recept na biftečky už zřejmě nebyl pro nikoho ničím novým.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    29. 5. 2007 11:22

    Tak jsem opět udělala tento recept z kuřecích stehýnek a musím opět napsat chválu. Řekla bych že je to lepší než čínské placičky. V této myrinádě je maso pikantní a není ani poznat, že je to kuřecí. Je to jednoduché a rychlé a mocmocmoc dobré doporučuji vyzkoušet, opravdu si pochutnáte! jak tak na to koukám vypadá to že je tady chválím sama ale já jinak nemůžu, chtěla bych slyšet i Vaše názory.

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    2. 5. 2007 13:06

    Tak jsem to ještě zkusila z vepřové kotletky a je to možná ještě lepší doporučuji všem nemá to chybu. dávám za 1 ****

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    23. 3. 2007 10:28

    Dala jsem půl šálku, takového menšího "-)) asi tak polovina sojovky a bylo to akorát... myslela jsem, že chybí sůl.... ale nechybí je to přesně dle receptu a je to moc dobrý. Dělala jsem z kuřecích prsíček.

  • Iveta Šulcová
    Iveta Šulcová |

    22. 3. 2007 17:23

    není půl šálku sojovky moc?To je celá originál sklenička a ještě to bude málo...:-))))

  • Světlana Čelechovská
    Světlana Čelechovská |

    22. 3. 2007 13:04

    ...tyto řízečky dělám z kuřecího masíčka...jsou taky výborné...kdo nezná, tak to zkuste...

Abecední seznam: