• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
Napište svůj komentář k receptu

Bezová "kecanda" - povidla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezová "kecanda" - povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 kg směsi:
    • 900
      g cukr
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

1
Opraný a okapaný bez rozvaříme.Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut. Přidáme hřebíček a skořici. Po zkoušce,že je už kecanda hustá jako povidla, naplníme do příslušných nádob - já to dávám do kameninových povidláků, ale i sklenice samozřejmě, ty ale jen povážu celofánem - víčko je zbytečné - nekazí se.
2
Jinak je možno opět použít želírovací cukr dle návodu naobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marienka | 28. 8. 2012 16:58

    :-)

  • ladislava staffenová | 28. 8. 2008 09:20

    Františku,to jste měl docela kliku - bezinky ani cokoli z nich zasyrova ??????Je to i mírně jedovaté a malé děti v žádném případě je jíst syrové nesmějí.No a s tím vařením z léčivek - ta Vaše poslední věta platí 100% - odpověděl jste si sám, jenže přehánění platí u všeho i když to škození je určité daleko menší než z přemíry alkoholu nebo cukru v pečivu(ať je to léčivé nebo ne - to vyjmenovávat nemusím).Jinak ta povidla - naprosto stejné použití jako švestková. Dejte do buchet, na koláč a uvidíte. My to i mícháme s hruškovými povidly a je to vítaná změna.(zase platí, ne se přecpat :-)))) Určitě raději dělám z těchto surovin, kde vím, co to obsahuje, co můžu a co ne. Naši předkové to věděli dobře. A radši si dám bezinkový nebo lipový čaj než tuny umělého vitamínu C.

  • František Brusák | 27. 8. 2008 19:09

    Vypadá to zajímavě jen nevím na co se tyto povidla používají.Já jsem zkusil bezovou šťávu za syrova a byla strašně močopudná a navíc jsme se po prvním litru šťávy osypali.Lékař nám řekl že jsme převitaminovaný.Nevím zda to je nejšťastnější nápad vařit z léčivek.Při používání většího množství si myslím přestává léčit a škodí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček mletý Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Litá buchta

Litá buchta

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

45 minut
Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

Kyjevský řízek s brokolicovou kaší

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a…

165 minut
Burgerové housky (bulky)

Burgerové housky (bulky)

40 minut
Jogurtová šarlota

Jogurtová šarlota

30 minut
Cuketová polévka s pórkem a špenátem

Cuketová polévka s pórkem a špenátem

50 minut
Mrkvový hummus s pestem

Mrkvový hummus s pestem

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

108
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
57
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
49
Snadné čokoládové muffiny
Snadné čokoládové muffiny
44
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Víte, proč jíst v barvě duhy? Důvod je úplně jiný než ten, aby bylo jídlo lákavější na pohled
Víte, proč jíst v barvě duhy? Důvod je úplně jiný…
Dorty v boho stylu: Pokochejte se těmi nejkrásnějšími
Dorty v boho stylu: Pokochejte se těmi…
Vaření ze smrku a jehličí: Vydejte se na lesní dobrodružství
Vaření ze smrku a jehličí: Vydejte se na lesní…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Jarní vaření Pavla Berkyho: Baví mě suroviny, které jsou v tomto období naprosto jedinečné
Jarní vaření Pavla Berkyho: Baví mě suroviny,…
AHA.cz Potupená Tatiana končí s Dykem? Je těžké si o tom povídat, děsí

Potupená Tatiana končí s Dykem? Je těžké si o tom povídat, děsí

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Ondřej Brzobohatý v tom není sám: Tihle slavní muži se v minulosti převlékli za ženy

Ondřej Brzobohatý v tom není sám: Tihle slavní muži se v minulosti převlékli za ženy

Ženy.cz Žijte v souladu se svými hormony. Jak se starat o pleť během menstruačního cyklu?

Žijte v souladu se svými hormony. Jak se starat o pleť během menstruačního cyklu?

Blesk.cz Šok pro Williama a Kate: Setkání a spolupráce s usvědčeným vrahem!

Šok pro Williama a Kate: Setkání a spolupráce s usvědčeným vrahem!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Z nafouklého bříška rakovina: Pětiletého Martínka poslali z nemocnice domů, rodiče se ale nenechali odbýt

Z nafouklého bříška rakovina: Pětiletého Martínka poslali z nemocnice domů, rodiče se ale nenechali odbýt

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu vstoupí do života láska a koho čeká absolutní vyčerpání?

Horoskop na další týden: Komu vstoupí do života láska a koho čeká absolutní vyčerpání?

Abecedazahrady Mokřad v zahradě: Jak jej založit, osadit a udržovat

Mokřad v zahradě: Jak jej založit, osadit a udržovat

  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí