Bedloražniči s dušeným mangoldem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kajkajak

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Ražniči
    • cherry rajčátka nebo malá rajčata
    • cibule na čtvrtky
    • 1
      ks paprika na větší kousky
    • 1
      ks zelená paprika na větší kousky
    • 1
      ks cuketa na polovinu a pak kousky asi 4 cm
    • bedly jedlé na čtvrtky
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • worcestrová omáčka
    • 1
      hrst bazalka velká hrst; čerstvá
  • Dušený mangold
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 10
      mangold velké listy
    • 5
      stroužek česnek
    • sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Příloha
    • vařené brambory s kmínem
    • 1
      hrst naťové cibulky velká hrst - nakrájet na kolečka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si nachystáme ražniči - na špejli nebo grilovací jehlu napíchneme malé rajčátko nebo cherry a pak napichujeme větší - asi 4 cm velké kousky - střídavě čtvrtky cibule, žlutou, zelenou a červenou papriku, hlavičku bedly a cuketu, dáme do zapékací misky nebo na pekáček, pokapeme olejem, worchestrem, osolíme, opepříme a dáme péci do trouby, můžeme lehce podlít. Dobré je ražniči grilovat na zahradním grilu.
2
Než se nám upeče bedloražniči, dáme do hlubšího kastrolu nebo hrnce olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou velkou cibuli a chvíli dusíme, potom přidáme na proužky nakrájený mangold a dusíme doměkka, přidáme nasekaný česnek, sůl, pepř a sójovou omáčku, zamícháme a odstavíme.
3
Bedloražniči podáváme posypané bohatě čerstvou sekanou bazalkou, s dušeným mangoldem a vařenými brambory s kmínem bohatě posypanými čerstvě nakrájenými naťovými cibulkami.
4
Chutný je k téhle dobrotě okurkový nebo rajčatový salátek.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.