Bábovka s bílým vínem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g ořechy hrubě mleté
    • 250
      ml mouka napůl hladká a polohrubá
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 125
      g máslo
    • 8
      lžíce bílé víno
    • 4
      lžíce kakao
    • 250
      ml moučkový cukr
    • 1
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Nakonec lehce zamícháme bílky na sníh a ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 160-170 °C podle trouby. Můžeme polít čokoládou. K této bábovce se podává našlehaný vanilkový krém (lze koupit v sáčku).
2
Bábovku podávají zdarma ke kávě v jedné kavárně v Johannesburgu a dokonce na vrubu účtenky byl recept.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.