Australský steak s ananasem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Stáňa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks roštěná
    • sůl
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      stroužek česnek
    • 6
      ks ananasový kompot (+ 4 lžíce ananasové šťávy)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, osolíme a dáme do mělké misky. Ve sklence se šroubovacím uzávěrem protřepeme sójovou omáčku, česnek utřený se solí, olej a šťávu z kompotu. Marinádu nalijeme na připravené maso. Po alespoň 30 minutách (lze déle, i přes noc) marinádu slijeme a plátky pečeme na grilu 5-6 minut po každé straně. Při pečení potíráme marinádou. Marinádou potíráme plátky kompotovaného ananasu, které pečeme na grilu zvlášť po obou stranách dozlatova. Hotové steaky klademe na talíře, přikryjeme plátky ananasu a podáváme s bílým pečivem nebo toasty, případně s opékaným bramborem nebo hranolky.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Koudelková
    Jana Koudelková |

    11. 2. 2010 14:57

    Opravdu moc dobré.

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    24. 1. 2010 18:17

    výborný jenom marinády udělat 2 krat tolik

  • zlobivec77
    zlobivec77 |

    13. 2. 2007 08:38

    Souhlasím s paní Janou.Je to vynikající.

  • zlobivec77
    zlobivec77 |

    10. 2. 2007 21:56

    Zitra to vyzkouším a pak dám vědět jak to bylo dobé......

  • Janička Dvořáková
    Janička Dvořáková |

    17. 5. 2006 11:31

    Je to naprosto vynikající, doporučuji všem!Přítel si pochutnal!!!