Adžika - chilli pasta

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 210 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: 2m

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 0,5
      kg červená paprika
    • 1
      ks česnek 1 pálka
    • 0,8
      kg chilli papričky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 150
      ml olej
    • 100
      ml ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červené papriky zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kousky. Rajčata a chilli papričky včetně semínek nakrájíme stejně. Dávám pálivé chilli papričky a směs je hodně ostrá.
2
Přidáme ocet, olej, pepř a bobkový list a vše vaříme na mírném ohni 90 minut. Poté přidáme prolisovaný česnek a vaříme dalších 120 minut, až se vyvaří všechna voda.
3
Podle potřeby přidáváme trošku oleje. Směs bude hustá a získá tmavě rudou barvu. Naplníme do skleniček a otočíme je dnem vzhůru.

Komentáře k receptu

  • Zdena
    Zdena |

    8. 10. 2014 12:46

    Prosím, nevkládejte již vložené recepty. Úpravou množství a rozšířením názvu /chilli pasta/ na receptu nic nezměníte.