3-minutový chléb

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kostka droždí
    • 450
      ml voda
    • 500
      g mouka celozrnná, špaldová nebo pšeničná
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g sezam
    • 50
      g semínka lněná
    • 2
      lžička ovocný ocet
    • rybízový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme všechny ostatní suroviny a dobře zpracujeme. Vložíme do vymazané formy a dáme do studené trouby. TĚSTO NESMÍME NECHAT VYKYNOUT! Pečeme 60 min. při 200° horního/spodního ohřevu nebo 50 min. při 170° s horkým vzduchem. Chléb vyndáme z formy a necháme příp. 10 min. dopéct. Semínka nemusíme používat nebo je můžeme zaměnit (např. za rozinky, mandle, ořechy). nakonec potřeme teplý chléb máslem a džemem Schwartau Extra. Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    30. 12. 2012 17:24

    tříminutový?????????proč??????????

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 3. 2012 13:25

    Můj první chleba, byla jsem překvapená jednoduchostí přípravy a dobrým výsledkem. Mnohem lepší než kupovaný. Jinak dle rady Mirindy jsem přidala 10 g soli a ČL cukru (ale docela mi trvalo, než mi došlo, že "cl" nejsou centilitry, ale čajové lžičky... ach, ta diakritika..)

  • Mirinda
    Mirinda |

    10. 4. 2011 11:48

    Neviem si predstavit chut chleba, ktory je absolutne bez soli. Vlastne viem, raz som zabudla osolit a zial, bol nejedly. Musel ist kosa. A taktiez je dobre pridat 1cl cukru. Bez soli, cukru a octu {ten tu je} nepeciem uz ziadny chleba.