725
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na... více o Havířská česnečka
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, ani nemusí být extra... více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Cizrnu namočíme do studené vody na 12 hodin a pak uvaříme (v tlakovém hrnci 20 minut). Přidáme na kousky nakrájený celer, na kostky nakrájené brambory... více o Cizrnová polévka s řapíkatým celerem
Toastový chléb rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Utřený česnek smícháme s rozpuštěným máslem. Každý plátek potřeme touto směsí po celé... více o Zapečené toasty s česnekem a sýrem
Celer a mrkev najemno pokrájíme (případně nastrouháme). Na másle opražíme cibulku, přidáme celer a mrkev a krátce podusíme. Osolíme, okořeníme,... více o Celerová polévka V
Dejte vařit brambory, po uvaření sceďte a s máslem vyšlehejte na hladkou kaši. Kaši necháme chvilku vychladnout. Pak do kaše zašlehejte smetanu a... více o Kapr pod bramborovou čepicí
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle... více o Salát z červené řepy s hruškou
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do... více o Vepřové koleno na černém pivě
Cibuli nakrájenou na kostičky necháme zpěnit, přidáme naklepané maso nakrájené na nudličky a všechno koření. Necháme podusit. Vepřové maso můžeme... více o Azu po česku
Čočku uvaříme do měkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno, a vložíme do... více o Čočková sekaná s řapíkatým celerem
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme trošku zchladnout, přimícháme... více o Červená tofu pomazánka
Okurku omyjeme, můžeme oloupat a pokrájíme na kolečka či kostky. Poté ji zalijeme kysanou smetanou a přidáme utřený česnek. Vše promícháme a dosolíme... více o Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí vody a přidáme bujón, opepříme,... více o Česnečka se šunkou a sýrem
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme... více o Nivovo-česnekový chléb
Celé bulvy červené řepy uvaříme ve vodě do měkka. Řepu oloupeme a nastrouháme na jemno (nebo pro pohodlné jako já i nahrubo). Uvařenou řepu lze také i... více o Australská čokoládová buchta z červené řepy
Slaninu nakrájíme nadrobno a přidáme na kolečka nakrájenou cibuli (komu větší kousky cibule vadí, tak jí nakrájí nadrobno) a orestujeme. Přidáme maso,... více o Čertovský mls
Všechny konzervované věci necháme důkladně okapat, pak vše nakrájíme na drobno, promícháme, necháme pár hodin odležet, pak přidáme majonézu. Velice... více o Celerový salát s ananasem
Pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a tvaroh se solí a pepřem rozšleháte vidličkou. Podáváte na rohlíku jako jednohubky. Uvidíte že se toho vždy... více o Česneková pomazánka - nejlepší
Řepu uvařime v horké vodě doměkka (podle velikosti - ty velké se vaří i déle než hodinu), zkoušejte měkkost třeba špejlí, nebo vidličkou. Poté vodu... více o Červená řepa po řecku
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme. Přidáme vývar, ocet a bobkový... více o Zapečená polévka z červené řepy
Na trošce olivového oleje osmažime pokrájený česnek a po chvilce zalijeme vývarem z kostky. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájená rajčata z plechovky a... více o Španělská česnečka
Ze všech přísad vypracujeme na vále hladké těsto (neděláme kvásek, kvasnice jen rozdrobíme). Necháme 1/2 hodiny odpočinout. Rozdělíme na 6 dílů, každý... více o Sýrové rohlíčky s česnekem
Římský hrnec necháme namočit dle návodu. Dno hrnce poklademe cibulí, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka. Na vrstvu cibule vyložíme broskve, které... více o Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci
Z hladké mouky, mléka a kvasnic, vejce a 1 lžíce oleje si uděláme kynuté těsto a dáme kynout. Na oleji opečeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli... více o Čebureky II.
Vše smícháme, namažeme na čerstvé pečivo (nejlepší jsou kaiserky natural), na to položíme šunku od kosti, list ledového salátu, kolečka salátové... více o Česnekové máslo
Česnek a řepu nakrájíme na jemno. Rozmixujeme s tvarohem, brynzou, v případě potřeby zředíme podmáslím. Posypeme pórkem a kousky Koliby. Varianta:... více o Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dáme vařit hovězí a vepřové maso a přidáme pepř, bobkový list a sůl, také dáme vařit uzené maso zvlášť, dáme vařit červenou řepu neoloupanou... více o Červený boršč oblast Žitomír
Do mističky dáme pomazánkové máslo, tavený sýr a nastrouhaný nebo vylisovaný česnek. Pro barvu a bohatší pomazánku nastrouháme mrkev. Po té osolíme... více o Česnečka - pomazánka
Cibulku orestujeme na oleji, přidáme špek, klobásu, červenou papriku, sterilovanou řepu, zelí a zalijeme vývarem. Osolíme a přidáme koření. Necháme... více o Polévka z červené řepy
Mrkev, naklíčenou nebo namočenou čočku a koření podusíme 10 minut. Zaprášíme hladkou moukou, promícháme, odstavíme. Vyjmeme koření, případně přidáme... více o Červená čočka se sýrem
Kroupy několikrát propláchneme. Pak je s trochou soli uvaříme do poloměkka ve vodě, jíž má být dvakrát tolik jako krup. Znovu je několikrát... více o Černý kuba
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a... více o Gyros po řecku s českým masem
Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným... více o Česnekoví slimáci
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +... více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Krevety omyjeme a osušíme, oloupeme česnek a nakrájíme na drobno. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme česnek a smažíme asi 5 minut po každé... více o Krevety na česneku
Kuskus uvaříme podle návodu (zalijeme horkou vodou a přikryté necháme nabobtnat). Dáme vařit červnou čočku. Tu vaříme jen krátce (pár minut, měla by... více o Kuskus se zeleninou a červenou čočkou
Utřeme česnek, vložíme do hrnce, přidáme brambory a sádlo a opečeme. Zalijeme vodou, přidáme namočené houby, masox, kmín, opepříme a event. osolíme.... více o Vyprošťovací česnečka
Recept je vyzkoušen v pekárně MOULINEX OW 300001 INOX. Velikost bochníku - menší 750 g Program č. 5 - Superrychlý chléb Kůrka 1, doba pečení cca 1,5... více o Bílý superrychlý česnekový chléb
Rozmixujeme tvaroh, mléko nebo vodu, vejce, mouku, sůl a kari na hustší těsto. Cibuli a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a vmícháme.... více o Tvarohové celeráky
Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. Mezitím na rozpálenou pánev nalijeme... více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Celer, vysočinu najemno nastrouhat, cibuli nadrobno nakrájet a smíchat s majolkou. Nakonec dle chuti osolit.... více o Celerová pomazánka II.
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí,... více o Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Eidam nastrouháme najemno a zalijeme troškou mléka, aby se sýr nasákl. Přidáme utřený česnek a tatarku a dobře promícháme. Dochutíme. Výborná na... více o Česnekovo-eidamová pomazánka
Maso si předem připravíme a naložíme z výše uvedených ingrediencí, nejlépe je nechat naložené přes noc v ledničce, před osmažením posypeme solamylem.... více o Kuřecí maso v česnekovém těstíčku
Celer očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky nebo jej můžeme nastrouhat. Na nudličky nakrájíme i jablko (nebo nastrouháme na hrubém struhadle).... více o Celerový salát s jablkem
Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli a nakrájené klobásky orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené... více o Vydatná česnečka
Celer oloupeme, očiistíme a nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou, přidáme na malé tenké proužky nakrájené tyčinky (tyčinku překrojím na 3... více o Celerová pomazánka III.
Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10... více o Červená řepa se zelím
Červenou řepu ve slupce uvaříme do měkka, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr, rozmačkaný česnek a lučinu.... více o Pomazánka z červené řepy II.
Do misky dáme sýr, přidáme odkapanou kukuřici a česnek. Zamícháme, necháme chvíli odležet a můžeme přikusovat opečený toustový (např. tmavý) chlebík,... více o Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Vše kromě vejce a kvasnic zpracujeme se studenou vodou na husté těsto a necháme jej v chladu odležet nejlépe přes noc. Poté vmícháme vejce, v důlku z... více o Bombastický celozrnný makovec s mrkví
Nic nebylo nalezeno
Nic nebylo nalezeno