• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Česnekoví slimáci
    Napište svůj komentář k receptu

    Česnekoví slimáci

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 8
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    Česnekoví slimáci
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hladká mouka
      • 0,50
        l mléko
      • 2
        cukr
      • sůl
      • 1
        kostka droždí
      • 100
        ml rostlinný olej
    • Náplň
      • 10
        stroužek česnek
      • 2
        ks vejce Na potření
      • 150
        g máslo kravské

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Potom vypracujeme s moukou a solí a necháme 1 hodinu kynout. Mezitím vymícháme máslo s česnekem (nasekaným nadrobno) a solí. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní, poté zavineme jako závin a krájíme střídavě šikmo, aby nám vznikly trojúhelníky.
    2
    Položíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem, sezamem, nebo oběma naráz. Dáme péct do vyhřáte trouby. Nejlepší jsou ještě teplé, mizí z mísy kosmickou rychlostí.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nivovo-česnekoví slimáci

    Nivovo-česnekoví slimáci

    Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

    Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

    Česneková bageta

    Česneková bageta

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 10. 6. 2014 22:07

      Máslo kravské ;-) sorry,nedalo se oddolat <3

    • allena89
      allena89 | 9. 6. 2014 13:37

      Výborné!!! Neměla jsem mléko, tak jsem ho nahradila vodou a jedním vajíčkem. Pokládala jsem na půlku šunku a na druhou salám a sypala kmínem a sezamovým semínkem. Musím říct, že na druhý den jsou ještě lepší.

    • recepty73
      recepty73 | 7. 6. 2011 19:39

      ...nejrychleji mizí ještě vlažné, druhý den už si jich nikdo moc nevšímá ;-) :-D ...

    • Zita Matejkova
      Zita Matejkova | 7. 6. 2011 12:19

      Já tomu říkám česnekové trojúhelníčky, těsto posypávám lněným semínkem, sezamovým nebo i slunečnicovým. Je to dobré čerstvé k vínu, studené už to není ono ;-) foto přiloženo

    • Simča S.
      Simča S. | 6. 6. 2011 07:46

      Kristak - promiň, nevšimla jsem si dotazu. Ale Nnln psala správně - je to jen aby vzešlo droždí. Asi to neměším a dávám taky od oka... jinak autor receptu nejsem, jen autor fotky :-)

    • Kristalka | 4. 6. 2011 19:15

      jdu to péct, tak to dám podle oka :-)

    • nnln | 4. 6. 2011 14:38

      nejsem autor, ale je to jen na kvásek tak nejspíš jen 2 lžičky. ale prosíme o opravu :-)

    • Kristalka | 4. 6. 2011 14:11

      Mám dotaz, v receptu je uvedeno...cukr 2...takže nevím 2 čeho, tyhle slimáky už jsem pekla a nevím, jestli od té doby byl recept nějak upravován.

    • Tereza T
      Tereza T | 2. 3. 2011 17:39

      Opraveno, díky.

    • Q | 2. 3. 2011 09:57

      Děkuju, to je dost podstatný rozdíl, jestli 1 olej nebo 1 dl oleje :-)

    • Simča S.
      Simča S. | 1. 3. 2011 21:51

      Tak tohoto nedostatku jsem si nevšimla, já to poprvé pekla ještě "za stara" a pak už jsem měla recept uložený u sebe v PC a to že tady chybí množství ingrediencí..... Já mám psáno 100 ml oleje a 150 g másla.......

    • Q | 1. 3. 2011 15:04

      Můžete upřesnit množství oleje, je uvedeno 1 rostlinný olej, to je 1 litr? Nebo 1 láhev? Jsou i láhve 0,7 l. A máslo do náplně - množství není uvedené, vůbec neodhadnu, kolik asi mám použít.

    • Simča S.
      Simča S. | 1. 3. 2011 14:12

      Zdeni - přesně - celou roládu přenesu na plech, šmik-šmik udělám střihy, potřu vajíčkem, peču. Když nedostřihnu až dolů, nic tak hrozného se neděje - při pečení se troúhelníky jakoby rozchlípnou od sebe a nespečou. Po upečení nechám vychladnout a rozlámu podle těch střihů na mísu to, co se zrovna sní - co se nechá třeba do zítra, necham v celku, neokorává to. Ale ono to "do zítra" většinou nevydrží :-) :-) :-). Jak to dopadne - vidíš na výsledné fotce. U nás velmi oblíbené a velmi jedlé i mezi známými (viz moje komentáře níže - vloni v létě).

    • Zdena z JM | 1. 3. 2011 11:43

      Simčo, ty nastříhané trojúhelníky necháš takto u sebe a dělíš od sebe až po upečení ?Nespeče se to?

    • Romana Jiroušková
      Romana Jiroušková | 23. 9. 2010 11:02

      Pekla jsem je již dvakrát, pokaždé sklidili úspěch. Kromě česnekového másla, ještě před rolováním, pokladu šunkou, nebo plátkovým sýrem. Zkoušela jsem i plátky hermelínu, také dobré, ale vytéká.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 28. 6. 2010 20:30

      Jo jo, pokladla jsem šunkou před rolováním :-). Pak česnekové pomazání a pak srolovat... MŇAM!!!!!!! Dnes jsem byla na zkoušce sboru, kam jsem toho včera donesla haldu a přinesla jsem namnožený recept. Měla jsem to vytisknuté 10 x a bylo to málo :-).

    • zdenka supolova
      zdenka supolova | 27. 6. 2010 21:51

      A když pokladete salámem nebo slaninou a sýrem před rolováním pak je to mana nebeská.Ale i bez náplně jsou výborní-ti slimáci.

    • Simča Sládková
      Simča Sládková | 27. 6. 2010 20:40

      Jedinečné, úžasné, fantastické!!!!! Doma jsem to překřtili na "dračí zuby" a pekla jsem to dnes na takové posezení s přáteli. Upekla jsem to ze 2 kilo mouky a JE TO PRYČ!!! Malou vychytávku: dílky na plechu jsem stříhala nůžkami (rolády jsem položila na plech a zvrchu drženými nůžkami jsem dělala střihy). Při použití nůžek se nevymáčkne náplň z roládky... Před pečením jsem nechala na plechu 10 minut dokynout, pak jsem pekla na 200°C asi 25 minut.

    • Hela -
      Hela - | 24. 5. 2007 18:07

      Vynikající, dávám 1. Nekrájela jsem šikmo, ale kolečka jsem krájela nití jako knedlík, pak se nesplácnou jako při použití nože. Koneček těsta jsem vždy založila dospod, aby se roládka nerozmotávala. Po upečení jsem ochutnala, ale nebylo to moc výrazné (asi teď na jaře už nemá česnek ty grády). Tak jsem rozpustila ještě trochu másla a prolisovala do něj další česnek a tím jsem potřela horké upečené pečivo. No, k nám upíři určitě nepříjdou!

    • Marketa
      Marketa | 16. 4. 2007 17:58

      Presne tak, zaroluje se jako rolada a pak nakraji nasikmo. Nedelejte ty trojuhelniky ostre, jinak se maji tendenci pri peceni rozevirat. a mate pravdu, meli by to byt sneci, ale mam manzela slovaka a ve slovenstine je snek slimak, proto tomu rikame takhle.

    • Ivana Přikrylová
      Ivana Přikrylová | 16. 4. 2007 16:53

      Takže pokud se těsto roluje, tak by v názvu spíš mělo být šneci a ne slimáci (kteří nemají ulitu).

    • Jitka B.
      Jitka B. | 16. 4. 2007 12:49

      Nejsem autor, ale dělám něco podobného, takže ano, zaroluje se jako roláda. Vložila jsem velmi podobný recept pod názvem Kynuté koláče bez kynutí, to jde nasladko i s velmi podobnou česnekovou náplní (přidávám ještě vejce a koření, třeba vegetu). Tím, že těsto nekyne, se ušetří čas.

    • Gábina Houšková
      Gábina Houšková | 16. 4. 2007 11:01

      Chápu to dobře, že se to zaroluje jako roláda?

    • Zdenka Korábová
      Zdenka Korábová | 16. 4. 2007 09:58

      výborný nápad, vyzkouším a už mě napadá celá řada dalších slaných náplní - rybí, picová, s uzeným , zeleninová , sýrovo tvarohová atd atd. dalo by se prokombinovat celé pohoštění- zkusím včetně sladkých náplní

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený kapr

    Smažený kapr

    Guláš s paprikami

    Guláš s paprikami

    Dušené vepřové v zelí

    Dušené vepřové v zelí

    Zeleninová směs na špagety

    Zeleninová směs na špagety

    Sněhové pusinky

    Sněhové pusinky

    Flíčky se zelím

    Flíčky se zelím

    Super tenké těsto na pizzu

    Super tenké těsto na pizzu

    Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

    Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

    Farmářská polévka

    Farmářská polévka

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    28
    Plněné langoše
    Plněné langoše
    28
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Koláčky na neděli
    Koláčky na neděli
    21
    Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
    Borůvkový koláč s…
    20
    Drůbeží výpečky
    Drůbeží výpečky

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Novoroční magie: 12 kroků, jak ovlivnit svůj osud v roce 2021

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Jsem v tom? Jak poznáte, že jste těhotná, i bez testu

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Další doporučené recepty:

    Česnekové výhonky s vejci - smaženice
    Česnekové výhonky s vejci - smaženice
    Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
    Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
    Česnekové závitky se slaninou v omáčce
    Česnekové závitky se slaninou v omáčce
    Česnekovo-eidamová pomazánka
    Česnekovo-eidamová pomazánka
    Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
    Česnekovo-fenyklové nakládané nudličky
    Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou
    Česnekovo-houbové maso zapečené s…
    • Recepty.cz
    • Česnekoví slimáci
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí